24 Απρ 2024
READING

Το περιβάλλον – και η προσέγγιση των εμπορικών σημάτων σε αυτό – έχει σημασία περισσότερο από ποτέ για τους καταναλωτές

3 MIN READ

Το περιβάλλον – και η προσέγγιση των εμπορικών σημάτων σε αυτό – έχει σημασία περισσότερο από ποτέ για τους καταναλωτές

Το περιβάλλον – και η προσέγγιση των εμπορικών σημάτων σε αυτό – έχει σημασία περισσότερο από ποτέ για τους καταναλωτές

Το 78% ερωτηθέντων καταναλωτών δήλωσε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να υιοθετήσουν περιβαλλοντικές πρακτικές και το 44% είπε ότι η κυβέρνηση, και όχι τα άτομα, θα πρέπει να ηγηθεί για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων, σύμφωνα τη νέα μελέτη Green Gauge της GfK Consumer Life.

Οι Millennials είναι οι πιο ενθουσιώδεις για το περιβάλλον, με το 41% ​​να δηλώνει ότι παίζει ρόλο στις επιλογές των αγορών τους σχεδόν όλες  ή τις περισσότερες φορές.

Τα ευρήματα της έκθεσης δείχνουν ότι περισσότεροι καταναλωτές από ποτέ πιστεύουν ότι είναι σημαντικό για τις μάρκες να επιδεικνύουν περιβαλλοντική ευθύνη, δείχνοντας ότι ακόμη και ενόψει των πιέσεων οικονομικών και υγειονομικών κρίσεων, η δέσμευση των καταναλωτών στο περιβάλλον δεν έχει μειωθεί.

Η έρευνα της GfK κατέγραψε απαντήσεις από περισσότερα από 36.000 άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω σε 25 χώρες κατά την άνοιξη του 2020.

Παρά τη συνεχιζόμενη απειλή της πανδημίας COVID-19 και της οικονομικής της κατάρρευσης, το ποσοστό των ανθρώπων που πιστεύουν ότι τα περιβαλλοντικά ζητήματα θα έπρεπε να μείνουν πίσω σε προτεραιότητα μειώθηκε 13 μονάδες, από 54% σε 41%, την τελευταία δεκαετία , σύμφωνα με την έκθεση Green Gauge της GfK Consumer Life.

Εν τω μεταξύ, οι καταναλωτές ανέφεραν ότι τα εμπόδια στην αγορά και τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων μειώνονται.

Για παράδειγμα, μόνο το 25% των καταναλωτών είπε ότι τα “πράσινα” προϊόντα είναι πολύ ακριβά (σε σύγκριση με το 57% το 2010) και μόνο το 29% δήλωσε ότι τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα δεν λειτουργούν καλά όταν συγκρίνονται με άλλα προϊόντα, από 34% πριν από μια δεκαετία.

Οι Millennials δείχνουν τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό για εταιρείες που επιδεικνύουν πράσινες πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας να επιλέξουν ενεργειακά αποδοτικά αυτοκίνητα και “πράσινα” προϊόντα οικίας.

Ωστόσο το περιβάλλον επεκτείνεται σε όλα τα δημογραφικά κοινά. Οι Baby Boomers και οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να πιστεύουν ότι οι εταιρείες θα πρέπει να αυξήσουν τη φιλικότητά τους στο περιβάλλον, ενώ οι Millennials έχουν την τάση να κοιτάζουν την κυβέρνηση και όχι τα άτομα να αναλάβουν δράση.

Η βιωσιμότητα έχει επίσης αποδειχθεί ότι αποτελεί καλή επιχειρηματική πρακτική. Μια μελέτη του 2019 που διεξήχθη από το NYU Stern Center for Sustainable Business και την IRI διαπίστωσε ότι τα προϊόντα που διατίθενται στο εμπόριο με βιωσιμότητα ευθύνονται για το 50% της ανάπτυξης της αγοράς μεταξύ των εμπορικών σημάτων CPG μεταξύ 2013-2018.

Κατά συνέπεια, η φιλικότητα προς το περιβάλλον έχει καταστεί βασικό σημείο στις στρατηγικές marketing πολλών εταιρειών.

Εν μέσω προειδοποιήσεων ότι η συνεχιζόμενη αλλαγή του κλίματος θα μπορούσε να κάνει τις πανδημίες πιο συχνές, οι καταναλωτές παρατήρησαν τις αντιδράσεις των εταιρειών και των κυβερνήσεων στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.