19 Απρ 2024
READING

Για την Nike η ανάπτυξη του e-commerce είναι μια μόνιμη τάση

2 MIN READ

Για την Nike η ανάπτυξη του e-commerce είναι μια μόνιμη τάση

Για την Nike η ανάπτυξη του e-commerce είναι μια μόνιμη τάση

Το digital είναι η νέα κανονικότητα για τη Nike. Μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 82%, αντισταθμίζοντας τη συνεχιζόμενη πτώση των φυσικών πωλήσεων.Η μάρκα είδε επίσης τα κέρδη της να αυξάνονται ελαφρά.

Η Nike σημείωσε κύκλο εργασιών 10,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τελευταίο τρίμηνο, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

Αυτό είναι μόλις 1% λιγότερο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω των διακυμάνσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Ήταν επίσης καλύτερο από τα 9,13 δισεκατομμύρια δολάρια που οι αναλυτές περίμεναν κατά μέσο όρο.

Ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε κύριες αγορές, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά της Βόρειας Αμερικής μειώθηκαν.

Έτσι, ο κατασκευαστής αθλητικών ειδών κατάφερε να επιτύχει μια αρκετά σταθερή απόδοση, παρά τις περιορισμένες πωλήσεις των φυσικών καταστημάτων, κυρίως λόγω του ιού και των μέτρων ασφαλείας.

Οι χαμηλότεροι αριθμοί επισκεπτών αντιστοιχούν εν μέρει στο γεγονός ότι οι επισκέπτες έρχονται με την πρόθεση να αγοράσουν, αλλά το ηλεκτρονικό εμπόριο ειδικότερα αυξήθηκε: οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 82%.

Η ψηφιακή μετατόπιση ενδιαφέρει τη Nike και ο κύριος λόγος: το «κόστος πωλήσεων», το κόστος για κάθε αντικείμενο που πωλήθηκε, ήταν χαμηλότερο.

Η εταιρεία μπόρεσε να εξοικονομήσει κόστος marketing, καθώς υπήρχαν λίγα μεγάλα αθλητικά γεγονότα και η Nike είχε επίσης χαμηλότερο διοικητικό κόστος.

Η εταιρεία είναι πεπεισμένη και “στοιχηματίζει” περισσότερο στις διαδικτυακές απευθείας πωλήσεις από ό, τι στα κλασικά κανάλια χονδρικής.

Πιστεύει λοιπόν ότι η μετάβαση στο διαδίκτυο θα γίνει διαρκής τάση.Αναγνωρίζει το ψηφιακό ως το νέο φυσιολογικό.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.