17 Απρ 2024
READING

Τα Starbucks εστιάζουν στις γειτονιές στα προάστια των πόλεων

3 MIN READ

Τα Starbucks εστιάζουν στις γειτονιές στα προάστια των πόλεων

Τα Starbucks εστιάζουν στις γειτονιές στα προάστια των πόλεων

Τα Starbucks έχουν μετατοπίσει μεγάλο μέρος της αναπτυξιακής τους στρατηγικής κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επιταχύνοντας τη μετακίνησή τους στα προάστια όπου τα drive-thrus είναι πιο διαδεδομένα, ενώ κλείνουν ορισμένα από τα κεντρικά καταστήματα που είναι αργά στην ανάκαμψη – και τα οποία θα αντιμετωπίσουν σημαντική αβεβαιότητα τα επόμενα χρόνια.

Θα υπάρξει πίεση και κάμψη για κάποιο σημαντικό διάστημα έως ότου το περιβάλλον εξομαλυνθεί στα κέντρα των πόλεων αυτό συνδέεται με το πώς οι πελάτες ζουν τη ζωή τους αυτή τη στιγμή.

Τα Starbucks κινηθήκαν γρήγορα για να ανοίξουν νέα κανάλια διανομής στα υπάρχοντα καταστήματά τους κυρίως στα προάστια, επειδή υπάρχει ανεκπλήρωτη ζήτηση και αυτό μπορεί να ικανοποιηθεί με drive-thru.

Η  εταιρεία έχει ανακοινώσει σχέδια για κλείσιμο 400 καταστημάτων στις ΗΠΑ κατά τους επόμενους 12 έως 18 μήνες τα περισσότερα από τα οποία είναι αστικές τοποθεσίες.

Η απόδοση των πιο αστικών τοποθεσιών της εταιρείας υπήρξε τροχοπέδη στα συνολικά αποτελέσματα της αλυσίδας. Η Starbucks λέει ότι οι πωλήσεις της στα ίδια καταστήματα μειώθηκαν κατά 11% τον Αύγουστο και κατά 14% τον Ιούλιο – αλλά παραμένουν πίσω από πολλούς ανταγωνιστές της, όπως η McDonald’s και η Dunkin.

Οι τοποθεσίες Drive-thru, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% των καταστημάτων Starbucks, έχουν δημιουργήσει θετικές πωλήσεις στο ίδια καταστήματα σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά και το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν στις κεντρικές περιοχές, πολλές από τις οποίες παραμένουν κλειστές.

Οι καταναλωτές εξακολουθούν να πηγαίνουν στα Starbucks. Απλώς πηγαίνουν σε διαφορετικές ώρες της ημέρας από πριν την πανδημία. Αλλά πηγαίνουν επίσης σε διαφορετικές τοποθεσίες, επιλέγοντας να επισκέπτονται καταστήματα πιο κοντά στο σπίτι.

Αυξανόμενος αριθμός πελατών εργάζονται από το σπίτι και γι ‘αυτό έχουν χαμηλά επίπεδα επισκεψιμότητας σε κεντρικές περιοχές. Ωστόσο, παρατηρούν πολύ σημαντικές αυξήσεις στην επισκεψιμότητα των πελατών στα προάστια.

Για να αντιμετωπίσει τη μετατόπιση της ζήτησης, η Starbucks γίνεται πιο επιθετική στην παροχή νέων υπηρεσιών σε προαστιακές περιοχές.

Για παράδειγμα, η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί φορητές συσκευές παραγγελιών στο drive-thrus της και ξεκινά γρήγορα την υπηρεσία «curbside» όπου έχουν άνετο πάρκινγκ.

Η αλλαγή στο πρόγραμμα επιβράβευσης Starbucks Rewards που επιτρέπει στους πελάτες να λαμβάνουν ανταμοιβές, ανεξάρτητα από το πώς πληρώνουν, αποσκοπεί επίσης στην απόκτηση νεότερων πελατών.

Μετατοπίζει γρήγορα την εστιασή της σε απάντηση στη μετατόπιση της συμπεριφοράς των καταναλωτών στο εγγύς μέλλον και η εταιρεία εξακολουθεί να προσπαθεί να επιταχύνει τον ρυθμό των καταστημάτων Starbucks Pickup μόνο για αγορές.

Τα Starbucks στο ξεκίνημα της πανδημίας ζήτησαν από όλους τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να μην πληρώσουν ενοίκιο καθώς η πανδημία “ζόρισε” τις πωλήσεις.

Η εταιρεία διαπραγματεύεται πιο ευνοϊκούς όρους για υπάρχουσες τοποθεσίες όπως και για τις νέες τοποθεσίες.Παρόλο που επιταχύνει το κλείσιμο των καταστημάτων, έχει ένα πολύ ισχυρό νέο πρόγραμμα ανάπτυξης καταστημάτων που εστιάζει κυρίως στα προάστια.

Επίσης τα Starbucks αποκτούν ευελιξία στις μισθώσεις τους για πρόωρο τερματισμό της μίσθωσης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.