26 Απρ 2024
READING

Είναι οι μεγαλύτεροι αγοραστές σοφότεροι εν μέσω της πανδημίας;

2 MIN READ

Είναι οι μεγαλύτεροι αγοραστές σοφότεροι εν μέσω της πανδημίας;

Είναι οι μεγαλύτεροι αγοραστές σοφότεροι εν μέσω της πανδημίας;

Πολλοί ηλικιωμένοι καταναλωτές – έστω και για λόγους ασφαλείας – επιτέλους ανακαλύπτουν και βοηθούν στη μετάβαση στις διαδικτυακές αγορές και στην ψηφιακή εποχή.

Πιστεύεται επίσης ότι έχουν εισέλθει στην πανδημία σε καλύτερη κατάσταση οικονομικά και προσαρμόζονται καλύτερα από τους νεότερους ομολόγους τους, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν υψηλότερους κινδύνους να προσβληθούν από τον ιό.

Μια εκτεταμένη μελέτη από το Age Wave αποκάλυψε ότι, στις ΗΠΑ, το 37% των Gen Z και το 27% των Millennials υπέστησαν επιβάρυνση ψυχικής υγείας από την έναρξη της πανδημίας, ενώ μόνο το 15% των Baby Boomers και το 8% των Silent Generation (75 ετών και άνω) είπε το ίδιο.

Ο αντίκτυπος του COVID-19 άλλαξε για πάντα την πραγματικότητα πολλών Αμερικανών, αλλά έχει παρατηρηθεί μια ανθεκτικότητα μεταξύ των συνταξιούχων των ΗΠΑ σε αντίθεση με τις νεότερες γενιές.

Οι ηλικιωμένοι Αμερικανοί τείνουν να αναγνωρίζουν την αξία μιας μακροπρόθεσμης άποψης για τη ζωή τους, τη μακροζωία και είναι σε θέση να αντλήσουν από μια σειρά εμπειριών που τους βοηθούν να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες δυσκολίες, να αισθάνονται ευγνωμοσύνη για πολλούς πτυχές της ζωής τους και ακόμα να σχεδιάζουν για το μέλλον.

Παρομοίως διαπιστώθηκε ότι μόνο το 9,2% των ατόμων άνω των 65 εμφάνισαν «διαταραχή άγχους» που σχετίζεται με πανδημία έναντι 17% για άτομα ηλικίας 45 έως 64 ετών, 36% για 25 έως 44 ετών και 46% για παιδιά ηλικίας 18 έως 24 ετών.

Ένα πρόσφατο άρθρο της Washington Post κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι παλαιότερες γενιές έδωσαν μεγαλύτερη αξία στη σύνδεση με φίλους και στο να ξοδεύουν χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Η εργασία από το σπίτι και η φροντίδα των παιδιών κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας βρέθηκαν να είναι σημαντικοί παράγοντες για τα νεότερα άτομα.

Το άγχος βρίσκει συχνά το καύσιμο του στην αβεβαιότητα και αυτό είναι αλήθεια σε αυτές τις αβέβαιες στιγμές και είναι προφανές οι ηλικιωμένοι να είναι πιο συνηθισμένοι να αντιμετωπίζουν την αβεβαιότητα και το να συνηθίζεις στην αβεβαιότητα βοηθά τους ανθρώπους να μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.