20 Απρ 2024
READING

Η Lego θα αντικαταστήσει τις πλαστικές της συσκευασίες με χάρτινες

2 MIN READ

Η Lego θα αντικαταστήσει τις πλαστικές της συσκευασίες με χάρτινες

Η Lego θα αντικαταστήσει τις πλαστικές της συσκευασίες με χάρτινες

Σε ανακυκλώσιμο χαρτί, αντί πλαστικού, θα συσκευάζει εφεξής τα προϊόντα της η Lego, η εταιρεία παιχνιδιών, με έδρα τη Δανία, ανέφερε ότι οι νέες συσκευασίες θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται το 2021, στο πλαίσιο επένδυσης 400 εκατ. δολαρίων σε περιβαλλοντικά βιώσιμες παραγωγικές μεθόδους.

«Λαμβάνουμε πολλά γράμματα από παιδιά, που μας ρωτούν γιατί συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε πλαστικές συσκευασίες μιας χρήσης για τα κουτιά μας. Η απορία τους μας ενέπνευσε να αλλάξουμε μέθοδο συσκευασίας. Τα παιχνίδια μας θα συσκευάζονται όλα σε ανακυκλώσιμα υλικά μέχρι το τέλος του 2025», είπε ο επικεφαλής περιβαλλοντικών μελετών της Lego, Τιμ Μπρουκς.
Η Lego χρησιμοποιεί κάθε χρόνο 5.000 τόνους πλαστικού για την κατασκευή κουτιών για τα δημοφιλή παιχνίδια της.
Ακόμη μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα δημιουργούν τα τουβλάκια της Lego, η κατασκευή των οποίων απαιτεί κάθε χρόνο 90.000 τόνους πλαστικού.

Η εταιρεία ερευνά εδώ και χρόνια εναλλακτική λύση, με στόχο την πλήρη αντικατάσταση του πλαστικού. Το νέο υλικό κατασκευής θα πρέπει να είναι εξίσου ασφαλές και ανθεκτικό όσο και τα πλαστικά τουβλάκια.

Τα κομμάτια θα πρέπει να «κουμπώνουν» τέλεια μεταξύ τους και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κοινού με τα παλιότερα πλαστικά τεμάχια, έτσι ώστε το παιδί να μπορεί να δημιουργήσει περίπλοκες αλλά σταθερές κατασκευές.

Μια λύση που προκρίνουν ερευνητές της Lego είναι η κατασκευή τούβλων από σκληρό ζαχαροκάλαμο, που είναι απολύτως βιοδιασπώμενο.

Η εταιρεία θέλει επίσης να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα της δεν θα καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Τα Lego που κατασκευάζονται ακόμα και σήμερα είναι συμβατά με αυτά που κατασκευάστηκαν πριν από 40 χρόνια. Μέσω του προγράμματος Lego Replay οι άνθρωποι που δεν τα χρησιμοποιούν πια, μπορούν να τα δωρίσουν σε παιδιά που έχουν ανάγκη και να τους προσφέρουν χαρά.

Η δράση αυτή δοκιμάστηκε στις ΗΠΑ πέρυσι και μέχρι στιγμής έχουν χαριστεί τουβλάκια σε 23.000 παιδιά σε όλη τη χώρα. Το Replay θα γίνει διαθέσιμο σε δύο ακόμη χώρες μέχρι το τέλος του 2022.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.