26 Απρ 2024
READING

Νέα έρευνα δείχνει μεγάλο άλμα στο διαδίκτυο

3 MIN READ

Νέα έρευνα δείχνει μεγάλο άλμα στο διαδίκτυο

Νέα έρευνα δείχνει μεγάλο άλμα στο διαδίκτυο

Η πανδημία προκάλεσε δραστικούς περιορισμούς στις μετακινήσεις και κλείσιμο των επιχειρήσεων, οδηγώντας σε δομικές αλλαγές στο πώς και πού οι καταναλωτές ξοδεύουν τα χρήματα τους.

Οι καταναλωτές δεν είχαν άλλη επιλογή από το να στραφούν στο ψηφιακό κανάλι, καθώς τα φυσικά καταστήματα έκλεισαν και αυτές οι αλλαγές έφεραν αρκετούς καταναλωτές στο διαδίκτυο για πρώτη φορά και προκάλεσαν τους υπάρχοντες χρήστες ηλεκτρονικού εμπορίου να αυξήσουν τη συχνότητα των διαδικτυακών αγορών τους.

Προκειμένου να κατανοηθεί ο βαθμός στον οποίο οι καταναλωτές έχουν μετατοπιστεί προς το ψηφιακό κανάλι κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, η Euromonitor International ανέλυσε τα αποτελέσματα από δύο παγκόσμιες έρευνες καταναλωτών * με διαφορά εννέα εβδομάδων από αρχές Ιανουαρίου έως τέλη Μαρτίου.

Σχεδόν κάθε κατηγορία κατέγραψε διψήφια αύξηση στο ποσοστό των καταναλωτών που πραγματοποιούν ψηφιακές αγορές μεταξύ των δύο χρονικών πλαισίων. Η μόνη εξαίρεση ήταν οι αγορές ομορφιάς, υγείας και προσωπικής φροντίδας, σημειώνοντας αύξηση 8 ποσοστιαίων μονάδων.

Αντίθετα, το ποσοστό των καταναλωτών που αγοράζουν ηλεκτρονικά είδη και συσκευές, υπηρεσίες τροφίμων και ταξίδια στο διαδίκτυο αυξήθηκε κατά διπλάσιο αριθμό.

Η παραγγελία και η παράδοση του φαγητού και τροφίμων σημείωσαν μία από τις ισχυρότερες αυξήσεις, από το 48% στο 64% μεταξύ των χρονικών περιόδων, λόγω του lockdown σε όλο τον κόσμο, το οποίο ανάγκασε τους καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο.

Η κατηγορία ηλεκτρονικών και συσκευών έλαβε επίσης μεγάλη ώθηση, καθώς οι καταναλωτές αγόρασαν προϊόντα για οικιακά γραφεία, απομακρυσμένη μάθηση και ψυχαγωγία.

Εκτός από τις αγορές σε ήδη γνωστές κατηγορίες, οι καταναλωτές στρέφονται στο ηλεκτρονικό εμπόριο σε ένα ευρύτερο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι καταναλωτές μεταξύ 30 και 44 ετών ήταν οι συχνότεροι χρήστες του ψηφιακού καναλιού και στις πέντε κατηγορίες. Δεδομένου ότι αυτή η ομάδα έχει ήδη τον μεγαλύτερο αριθμό χρηστών ψηφιακού εμπορίου, μπορεί κανείς να μην πιστεύει ότι αυτή η ομάδα θα ήταν η πιο πιθανή να δημοσιεύσει τη μεγαλύτερη αύξηση των νέων χρηστών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι ηλικιωμένοι καταναλωτές στρέφονται επίσης ψηφιακά σε μεγαλύτερους αριθμούς. Οι καταναλωτές άνω των 60 ετών κατέγραψαν την υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση όλων των ηλικιακών ομάδων για έρευνα και αγορά σε διάφορες κατηγορίες στο διαδίκτυο, εξαιρουμένης της ομορφιάς, της υγείας και της προσωπικής φροντίδας, μεταξύ των δύο χρονικών πλαισίων.

Στην πραγματικότητα, αυτή η ηλικιακή ομάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στη χρήση του ψηφιακού καναλιού για έρευνα στις τέσσερις άλλες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι εταιρείες πραγματοποίησαν σημαντικές επιχειρησιακές και στρατηγικές αλλαγές για να ανταποκριθούν σε αιφνίδια αιτήματα και να προσαρμοστούν στις πρωτοφανείς μετατοπίσεις καναλιών που ξεδιπλώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Προκειμένου να προσαρμοστούν οι στρατηγικές και να παραμείνουν ανταγωνιστικές στον κόσμο μετά την πανδημία, οι εταιρείες θα πρέπει να διερευνήσουν τέτοιες αλλαγές στις συμπεριφορές ψηφιακών αγορών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου απότομης αλλαγής.

Από την ταχύτερη εκπλήρωση έως τις πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες παράδοσης η ψηφιοποίηση βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των προσπαθειών, διότι επιτρέπει στις επιχειρήσεις να βελτιώσουν γρήγορα τις δυνατότητες και να μεγιστοποιήσουν την αποδοτικότητα στις δραστηριότητές τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.