26 Απρ 2024
READING

Η Inditex μητρική εταιρεία των Zara είχε ζημιές στο πρώτο εξάμηνο του 2020 αλλά μεγάλη ανάπτυξη στο ηλεκτρονικό εμπόριο

2 MIN READ

Η Inditex μητρική εταιρεία των Zara είχε ζημιές στο πρώτο εξάμηνο του 2020 αλλά μεγάλη ανάπτυξη στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Η Inditex μητρική εταιρεία των Zara είχε ζημιές στο πρώτο εξάμηνο του 2020 αλλά μεγάλη ανάπτυξη στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Η μητρική εταιρεία των Zara, Inditex, σημείωσε ζημιά 229 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια των έξι μηνών έως τις 31 Ιουλίου, μετά από ένα επιτυχημένο δεύτερο τρίμηνο που βοήθησε σε μεγάλο βαθμό στην άμβλυνση μιας καταστροφικής έναρξης του έτους.

Στους πρώτους τρεις μήνες υπήρξε απώλεια 481 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω της ξαφνικής επίδρασης της πανδημίας Covid-19, ενώ το δεύτερο τρίμηνο ανέκαμψε σε κέρδη 253 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 74% κατά την ίδια περίοδο, όπως και με πολλές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι πελάτες μετακινήθηκαν στο διαδίκτυο, ενώ έως και το 87% των καταστημάτων της επιχείρησης έκλεισαν.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Inditex Pablo Isla δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα στο ηλεκτρονικό εμπόριο και ότι αυτή η απόδοση αποτυπώνει τη σημασία μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για όλα τα κανάλια.

«Αυτός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του μοναδικού μας επιχειρηματικού μοντέλου με τρεις βασικούς πυλώνες – ευελιξία, ψηφιακή ολοκλήρωση και βιωσιμότητα», δήλωσε ο Isla.

Το τρίτο τρίμηνο συνεχίζει με επιστροφή στην ομαλότητα καθώς οι ηλεκτρονικές πωλήσεις αυξάνονται ενώ οι πωλήσεις καταστημάτων ανακάμπτουν.

Οι πωλήσεις από την 1η Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου βελτιώνονται, ωστόσο μειώθηκαν 11% σε σύγκριση με το 2019.

Και μια σειρά από νέες πρωτοβουλίες omnichannel που ξεκίνησαν το πρώτο εξάμηνο θα συνεχίσουν όπως ένα σχέδιο για το κλείσιμο μικρότερων καταστημάτων και την απορρόφησή τους σε τοποθεσίες μεγαλύτερης μορφής που υπηρετούν καλύτερα ένα ολοκληρωμένο μοντέλο.

Κατά το πρώτο εξάμηνο 72 καταστήματα ανακαινίστηκαν, 35 από τα οποία ήταν επεκτάσεις καταστημάτων.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία «Store Mode», όπου 25 από τα καταστήματά της σε ολόκληρη την Ισπανία προσφέρουν νέες δυνατότητες στους πελάτες χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Zara: Click & Go, Click & Find και Click & Try.

Το Click & Go προβάλλει προιόντα έτοιμα να παραληφθούν εντός 30 λεπτών, το Click & Find επιτρέπει στους πελάτες να βρουν ρούχα στο κατάστημα χρησιμοποιώντας έναν χάρτη καταστήματος με δυνατότητα RFID, ενώ το Click & Try επιτρέπει στους πελάτες να κάνουν κράτηση χρόνου σε ένα κατάλληλο δωμάτιο για να αποφύγουν την αναμονή.

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.