25 Απρ 2024
READING

Η Ikea ανοίγει κατάστημα second-hand

2 MIN READ

Η Ikea ανοίγει κατάστημα second-hand

Η Ikea ανοίγει κατάστημα second-hand

Η Ikea πρόκειται να ανοίξει ένα κατάστημα second-hand όπου θα πωλούνται μόνο μεταχειρισμένα και ανακαινισμένα έπιπλα. Η νέα ιδέα αυτού του καταστήματος προορίζεται να βοηθήσει την Σουηδική εταιρεία στην υλοποίηση των στόχων βιωσιμότητας που έχει θέσει.

Το πρώτο κατάστημα μεταχειρισμένων Ikea στον κόσμο θα ανοίξει στη Σουηδία πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Το concept store είναι ένα πιλοτικό έργο που θα αξιολογείται και θα προσαρμόζεται τακτικά.

Το σχέδιο είναι να συλλέγει κατεστραμμένα έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα από κοντινά καταστήματα για επισκευή και μεταπώληση.

“Εάν πρόκειται να επιτύχουμε τους στόχους μας για την αειφορία, πρέπει να προκαλέσουμε τον εαυτό μας και να δοκιμάσουμε τις ιδέες μας στην πράξη”, λέει ο Jonas Carlehed, διευθυντής βιωσιμότητας της Ikea στη Σουηδία.

Μέχρι το 2030, ο λιανοπωλητής θέλει να μειώσει τις επιπτώσεις του στο κλίμα κατά 70% και η εταιρεία στοχεύει επίσης να χρησιμοποιεί μόνο ανανεώσιμα ή ανακυκλωμένα υλικά.

Με το νέο κατάστημα, η αλυσίδα αποκτά εμπειρία, μεταξύ άλλων, στην επισκευή και την ανακύκλωση χρησιμοποιημένων αντικειμένων.

Παρόλο που είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η Ikea ανοίγει ένα ξεχωριστό κατάστημα για αυτό, επειδή στα περισσότερα πολυκαταστήματα της αλυσίδας σήμερα τα έπιπλα είναι ήδη διαθέσιμα με ελαττώματα παραγωγής ή ζημιά στις μεταφορές.

Το 2019, η Ikea ξεκίνησε επίσης ένα πιλοτικό έργο για τη μίσθωση προϊόντων σε διάφορες αγορές: οι πελάτες μπορούν να νοικιάσουν έπιπλα και να τα επιστρέψουν αργότερα.

Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων θέλει επίσης να ενθαρρύνει τους πελάτες να μεταπωλήσουν τα παλιά έπιπλα τους.

Το second-hand κατάστημα ανοίγει επίσης σε μια μοναδική τοποθεσία: στο εμπορικό κέντρο ReTuna, το πρώτο εμπορικό κέντρο στον κόσμο που προσφέρει μόνο ανακυκλωμένα και μεταχειρισμένα προϊόντα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.