26 Απρ 2024
READING

Η Apple δοκιμάζει το Express store concept

2 MIN READ

Η Apple δοκιμάζει το Express store concept

Η Apple δοκιμάζει το Express store concept

Η Apple καινοτομεί με ένα μίνι κατάστημα στην Καλιφόρνια, όπου οι πελάτες μπορούν να παραλάβουν τις ηλεκτρονικές παραγγελίες τους ή να επισκεφθούν ένα «Genius» κατόπιν ραντεβού.Η ιδέα του καταστήματος είναι κατά κύριο λόγο μια λύση για την εποχή της πανδημίας.

Στο Apple Store της Burlingame στην Καλιφόρνια, η «κλασική» εμπειρία αγορών αντικαταστάθηκε προσωρινά από μια παραλλαγή «coronaproof»: η Apple δοκιμάζει μια νέα ιδέα καταστήματος με το όνομα Apple Express για πρώτη φορά.

Αυτή είναι μια ιδέα που εστιάζει στο γρήγορο click and collect και μοιάζει με ένα απλό μίνι κατάστημα.

Η Apple δημιούργησε ένα μικρό χώρο στην είσοδο του καταστήματος με δύο ξύλινους πάγκους για να εξυπηρετήσει τους πελάτες. Το κατάστημα διαθέτει επίσης δύο ράφια με δημοφιλή αξεσουάρ που μπορούν να αγοράσουν οι πελάτες επί τόπου, αλλά δεν υπάρχουν άλλα προϊόντα.

Οι πελάτες μπορούν να παραλάβουν μόνο τις ηλεκτρονικές παραγγελίες τους εκεί ή – στο δεύτερο πάγκο να συμβουλευτούν έναν υπάλληλο της Apple κατόπιν ραντεβού.

Για να αποκτήσουν πρόσβαση στο κατάστημα Express, οι πελάτες πρέπει να σαρώσουν τον κωδικό QR με την επιβεβαίωση παραγγελίας τους στην είσοδο και να δείξουν την ταυτότητά τους.

Κατά την παραγγελία από το ηλεκτρονικό κατάστημα ή την εφαρμογή της Apple, οι αγοραστές στο διαδίκτυο πρέπει επομένως να δηλώσουν εκ των προτέρων ότι θέλουν Express Pickup.

Αν και σχεδόν τα τρία τέταρτα των Apple Stores είναι πλέον ανοιχτά ξανά, το μοντέλο Express είναι ενδιαφέρον ενόψει πιθανών εμπλοκών ή άλλου κύματος ιών.

Σίγουρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλά από τα καταστήματα κατασκευαστών ηλεκτρονικών εξακολουθούν να είναι περιορισμένα ή ανοιχτά μόνο κατόπιν ραντεβού.

Τώρα που πλησιάζει η νέα σεζόν κυκλοφορίας προϊόντων για τη μάρκα – η οποία παραδοσιακά περιλαμβάνει μεγάλες ουρές – και η πολυάσχολη περίοδος του τέλους του έτους είναι επίσης επικείμενη, μια επιλογή γρήγορης click and collect μπορεί επίσης να είναι ιδιαίτερα ελκυστική.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.