27 Απρ 2024
READING

Το Spotify συνδυάζει μουσική και podcast σε παγκόσμια καμπάνια

3 MIN READ

Το Spotify συνδυάζει μουσική και podcast σε παγκόσμια καμπάνια

Το Spotify συνδυάζει μουσική και podcast σε παγκόσμια καμπάνια

Το Spotify παρουσίασε αυτόν τον μήνα την πρώτη παγκόσμια εκστρατεία της χρονιάς για να επισημάνει πώς η μουσική και τα podcast βοηθούν να εμπνεύσουν και να συνδέσουν τους ανθρώπους.

Η εκστρατεία “Music, Meet Podcasts” θα “παίξει” σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψηφιακά και εκτός σπιτιού (OOH) και αποτελεί μέρος του λανσαρίσματος της πλατφόρμας “Listening Is Everything”.

Η καμπάνια περιλαμβάνει μια τηλεοπτική διαφήμιση και μια σειρά ψηφιακών βίντεο με καλλιτέχνες και podcasters, όπως η Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα, η Tove Lo, ο Calvin Harris και η Esther Perel.

Το Spotify πρόσθεσε επίσης μια λειτουργία εντός της εφαρμογής που ονομάζεται “My Forever Favorites” για να επιτρέπεται στους χρήστες να μοιράζονται τα αγαπημένα τους podcast και μουσική.

Η εκστρατεία έρχεται καθώς το Amazon ανακοίνωσε ότι προσθέτει podcast στο Amazon Music, την πλατφόρμα ήχου ροής του γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το Amazon Music επιτρέπει στους χρήστες στις Η.Π.Α., στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία και στην Ιαπωνία να ακούνε podcast χωρίς επιπλέον κόστος στα επίπεδα συνδρομών που υποστηρίζονται από διαφημίσεις και επί πληρωμή.

Η πρώτη παγκόσμια εκστρατεία της Spotify της χρονιάς έρχεται καθώς ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών συνεχίζεται να εντείνεται και η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας βρίσκεται σε πτωτική τάση τον τελευταίο μήνα μετά από μια περίοδο σημαντικής ανάπτυξης κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας, όταν οι άνθρωποι έμεναν σπίτι και “κατανάλωση” περιεχομένου αυξανόταν.

Ενώ η βάση χρηστών του Spotify αυξάνεται, αντιμετωπίζει προκλήσεις καθώς οι πωλήσεις διαφημίσεων έχουν γενικά μειωθει κατά τη διάρκεια της οικονομικής επιβράδυνσης που σημειώθηκε μετά την παγκόσμια κρίση υγείας.

Με τη νέα καμπάνια marketing το Spotify στοχεύει να δείξει πώς μπορεί να λειτουργήσει η πλατφόρμα του για μάρκες.

Η εταιρεία παρουσιάζει την ποικιλία προγραμματισμού που μπορούν να βρουν οι χρήστες στην πλατφόρμα της, η οποία περιλαμβάνει ολοένα και περισσότερες αποκλειστικές σειρές όπως το “The Michelle Obama Podcast” και το “The Joe Rogan Experience”.

Το Spotify έχει επενδύσει πολύ για εξαγορές podcasting τα τελευταία δύο χρόνια για να διαφοροποιήσει την υπηρεσία του από τους αντιπάλους του καθώς το κοινό για podcasting συνεχίζει να αυξάνεται.

Το Spotify, του οποίου το παγκόσμιο κοινό αυξήθηκε 29% σε 299 εκατομμύρια άτομα στο 2ο τρίμηνο από ένα χρόνο νωρίτερα, αντιμετωπίζει μεγαλύτερο ανταγωνισμό με την είσοδο του Amazon Music στο podcasting αυτόν τον μήνα.

Όπως το Spotify το Amazon δημιουργεί αποκλειστικά podcast για να παροτρύνει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν την υπηρεσία του αντί για άλλους.

Ενώ το Spotify έχει 1,5 εκατομμύρια podcast και η Apple έχει περισσότερα από 1 εκατομμύριο, το Amazon Music ξεκινά με 70.000 τίτλους.

Η είσοδος του Amazon Music στο podcasting ακολουθεί την πρόσφατη ανακοίνωση συνεργασίας με την πλατφόρμα Twitch για να επιτρέψει στους μουσικούς καλλιτέχνες να προβάλουν ζωντανές παραστάσεις στην εφαρμογή Amazon Music.

Εν τω μεταξύ, η πρωτοπόρος εταιρεία podcasting Apple στοχεύει να αυξήσει τη βάση χρηστών για το Apple Music, βασικό αντίπαλο του Spotify, συνδυάζοντας την εφαρμογή ροής ήχου με άλλες υπηρεσίες.

Η Apple αυτή την εβδομάδα παρουσίασε το πακέτο Apple One που προσφέρει Apple Music, Apple TV +, Arcade και iCloud ως βασικό πακέτο 14,95 $ το μήνα. Η Apple δεν διαθέτει υπηρεσία υποστηριζόμενη από διαφημίσεις που είναι δωρεάν για τους ακροατές, περιορίζοντας το κοινό της σε άτομα που είναι πρόθυμα να πληρώσουν για ακρόαση χωρίς διαφημίσεις.

Στις ΗΠΑ, το ποσοστό των ατόμων που ακούνε podcast τουλάχιστον μία φορά το μήνα φέτος αυξήθηκε σε 37%, ή 104 εκατομμύρια άτομα, από 32% το 2019, σύμφωνα με μια μελέτη των Edison Research και Triton.

Οι δαπάνες για διαφήμιση σε podcast τον επόμενο χρόνο αυξάνονται κατά 45% στα 1,13 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας το 1 δισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά, εκτιμά το eMarketer τον περασμένο μήνα.

Αυτή η προοπτική θα συνεχίσει να προσελκύει επενδύσεις από εταιρείες όπως το Spotify, η Apple και η Amazon σε podcasting.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.