16 Σεπ 2024
READING

Η Patagonia υποστηρίζει την αλλαγή στις αμερικανικές εκλογές

3 MIN READ

Η Patagonia υποστηρίζει την αλλαγή στις αμερικανικές εκλογές

Η Patagonia υποστηρίζει την αλλαγή στις αμερικανικές εκλογές

Η Patagonia εφαρμόζει διάφορα μέτρα για να βοηθήσει τους υπαλλήλους και τους πελάτες της να ψηφίσουν στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Η μάρκα κλείνει την έδρα της στην Καλιφόρνια, το κέντρο διανομής και όλα τα καταστήματα λιανικής στις 3 Νοεμβρίου και παρέχει άδεια έως και τεσσάρων ημερών με αμοιβή για υπαλλήλους που εθελοντικά θα υποστηρίξουν τις προεδρικές εκλογές.

Η εταιρεία προσλαμβάνει επίσης εργαζόμενους για την αντιμετώπιση των τοπικών αναγκών των εκλογών και θα παρέχει επιχορηγήσεις, πληρωμένες διαφημίσεις και άλλους πόρους σε οργανισμούς που εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι οι εκλογές του Νοεμβρίου είναι προσβάσιμες – ειδικά για ομάδες που εργάζονται με μαύρους, αυτόχθονες και άλλες κοινότητες των οποίων ψηφίζουν ιστορικά τα δικαιώματα έχουν καταργηθεί.

Αυτή η κλιμάκωση της ρητορικής πριν από τις εκλογές μπορεί να δώσει μεγαλύτερη αξιοπιστία στην συνεχιζόμενη εστίαση της Patagonia γύρω από την προστασία της φύσης και των άμεσων μορφών πολιτικού ακτιβισμού.

Η προώθηση των δικαιωμάτων ψήφου της Patagonia συνεχίζει την ιστορία του πολιτικού ακτιβισμού της μάρκας.

Τον Δεκέμβριο του 2017, η μάρκα αντικατέστησε την αρχική σελίδα του ιστότοπου αγορών της με μια μαύρη οθόνη και το κείμενο “Ο Πρόεδρος έκλεψε τη γη σας” για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για μια μεγάλη εξάλειψη της προστατευόμενης γης και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύοντας απευθείας τις σκέψεις τους στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η τελευταία προσπάθειά της για την εξασφάλιση συμμετοχής στις εκλογές ακολουθεί τη ενέργεια της Patagonia να τοποθετήσει ετικέτες στα ρουχα με την ένδειξη “Vote the assholes out.”

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Yvon Chouinard της εταιρείας δηλώνει “Vote the assholes out.” εδώ και αρκετά χρόνια, και αναφέρεται σε πολιτικούς από οποιοδήποτε κόμμα που αρνούνται ή αγνοούν την κλιματική κρίση και την επιστήμη.

Ενώ το marketing γύρω από τομείς όπως η βιωσιμότητα και ο περιβαλλοντισμός αυξάνεται στο σύνολό τους, λίγες μάρκες έχουν αμφισβητήσει άμεσα τους πολιτικούς με αυτόν τον τρόπο.

Αλλά αν μάρκες όπως η Patagonia γνωρίζουν καλά το κοινό τους και αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο μπορεί να είναι σε θέση να δημιουργήσουν σημαντική διαδικτυακή συνομιλία και να ενισχύσουν την βασική πελατειακή τους βάση, όπως φαίνεται να κάνει η Patagonia με την τελευταία της ετικέτα.

Άλλες μάρκες, όπως η Under Armour και η Airbnb, έχουν δρομολογήσει παρομοίως πρωτοβουλίες πολιτών συνεργαζόμενες με οργανώσεις δικαιωμάτων ψήφου και προσφέρουν άδεια στους υπαλλήλους να ψηφίσουν.

Η Patagonia επέστησε συγκεκριμένα την προσοχή στην καταστολή των περιθωριοποιημένων δικαιωμάτων ψήφου των ανθρώπων, ακολουθώντας την Ben & Jerry που υποστηρίζει τον αντιρατσιστικό ακτιβισμό ως τακτική ανταλλαγής μηνυμάτων.

Έρευνες από τις Edelman και Piplsay διαπίστωσαν ότι ένα αρκετά μεγάλο μέρος των καταναλωτών θέλει οι μάρκες να αντιμετωπίσουν τον ρατσισμό, υποδηλώνοντας ότι αυτές οι ριψοκίνδυνες κινήσεις οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη καταξίωση για τις μάρκες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.