26 Απρ 2024
READING

Το Burger King και η καμπάνια «real food»

3 MIN READ

Το Burger King και η καμπάνια «real food»

Το Burger King και η καμπάνια  «real food»

Το Burger King εκτυπώνει τη λίστα συστατικών στο περιτύλιγμα των σάντουιτς Whopper για να δείξει ότι δεν έχουν πλέον τεχνητά χρώματα,γεύσεις και συντηρητικά στις ΗΠΑ.

Η αλυσίδα burger στοχεύει να αυξήσει την ποσότητα του μενού της χωρίς τεχνητά συστατικά από 85% επί του παρόντος σε 100% μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η συσκευασία αναφέρει τα συστατικά Whopper ως “100% βόειο κρέας στη σχάρα, ντομάτες, μαρούλι, μαγιονέζα, κέτσαπ, τουρσιά, κρεμμύδια”, και επίσης λέει ότι το μπιφτέκι δεν έχει τεχνητά συστατικά, γλουταμινικό νάτριο (MSG) ) ή σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης.

Το νέο περιτύλιγμα είναι η τελευταία προσπάθεια του Burger King να υποστηρίξει την καμπάνια «real food», η οποία περιλαμβάνει επίσης την αφαίρεση περίπου 8.500 τόνων τεχνητών συστατικών από το φαγητό της τα τελευταία χρόνια.

Η προσπάθεια ξεκίνησε φέτος σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και σε επιλεγμένες αγορές στις Η.Π.Α. και θα επεκταθεί και στον Καναδά, την Ινδονησία και άλλες παγκόσμιες αγορές.

Η εκστρατεία Burger King “Whopper Recipe” προαναγγέλλει την αφαίρεση των τεχνητών συστατικών από το χαρακτηριστικό burger σε όλα τα εστιατόρια των ΗΠΑ, το τελευταίο βήμα σε μια πολυετή προσπάθεια δημιουργίας μενού «real food».

Η κίνηση έρχεται καθώς οι νεότεροι καταναλωτές που αποτελούν βασικό στόχο για μάρκες  όπως το Burger King προτιμούν φαγητό με πιο υγιεινά συστατικά.

Περισσότεροι από τους μισούς (57%) των millennial καταναλωτών δήλωσαν ότι ακολουθούν μια ειδική διατροφή όπως Keto, Whole30, φυτικά ή vegan είδη, ενώ το 46% είπε ότι έχουν αλλάξει τις δίαιτες τους για να είναι πιο υγιείς.

Η πανδημία κορανοϊού έχει αυξήσει τη ζήτηση για υγιεινή διατροφή, με τα βιολογικά τρόφιμα να σημειώνουν αύξηση των πωλήσεων κατά 25% το 2ο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen.

Η εκστρατεία του Burger King αποτελεί την κορύφωση των προηγούμενων προσπαθειών για να δείξει την αφαίρεση τεχνητών συστατικών από το μενού.

Νωρίτερα φέτος, η αλυσίδα burger ξεκίνησε μια διαφημιστική καμπάνια που έδειξε μια εικόνα ενός Whopper με μούχλα υποδηλώντας οτι πρόκειται για real food.

Η ανατρεπτική καμπάνια “Moldy Whopper” παρουσίασε τα σχέδιά της να ξεκινήσει την πώληση Whoppers χωρίς τεχνητά συστατικά σε εστιατόρια των ΗΠΑ.

Με τους νεότερους καταναλωτές να προτιμούν μάρκες που δείχνουν μεγαλύτερη ανησυχία για το περιβάλλον, το Burger King διεξήγαγε μια εκστρατεία για να δείξει τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η βιομηχανία κτηνοτροφίας στην ατμόσφαιρα.

Η προσπάθεια περιελάμβανε ένα εκπαιδευτικό βίντεο με ένα απαράμιλλο τραγούδι για να εξηγήσει πώς οι εκπομπές μεθανίου από αγελάδες οδηγούν στην αλλαγή του κλίματος.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, το Burger King προώθησε ένα Whopper που προέρχεται από αγελάδες των οποίων οι δίαιτες είχαν σχεδιαστεί για τη μείωση του μεθανίου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.