25 Απρ 2024
READING

Η αξία του Ocado ξεπερνά τα 20 δισ. για πρώτη φορά μόλις 1 δισ. λίρες λιγότερο από το Tesco

1 MIN READ

Η αξία του Ocado ξεπερνά τα 20 δισ. για πρώτη φορά μόλις 1 δισ. λίρες λιγότερο από το Tesco

Η αξία του Ocado ξεπερνά τα 20 δισ.  για πρώτη φορά μόλις 1 δισ. λίρες λιγότερο από το Tesco

Η κεφαλαιοποίηση του Ocado έφτασε τα 20 δισεκατομμύρια λίρες αυτήν την εβδομάδα καθώς η τιμή της μετοχής της συνέχισε να αυξάνεται στα επίπεδα ρεκόρ.

Η αξία των 20,2 δισεκατομμυρίων λιρών είναι τώρα ακριβώς κάτω από τα 21,3 δισεκατομμύρια λίρες του Tesco και σχεδόν πέντε φορές η κεφαλαιοποίηση της Sainsbury στα 4,36 δισεκατομμύρια λίρες.

Η απότομη άνοδος συνέβη αφού το Ocado παρουσίασε καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο βλέποντας τα έσοδα να αυξάνονται 52% στα 587,3 εκατομμύρια λίρες.

Συμπίπτει επίσης με την έναρξη της νέας κοινοπραξίας του Ocado με την Marks & Spencer, που ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου, η οποία παρουσίασε για πρώτη φορά τα τρόφιμα της M&S στη διαδικτυακή αγορά.

Σύμφωνα με το Ocado, η συνεργασία έχει αποδειχθεί επιτυχημένη καθώς οι πελάτες προτιμούν τα προϊόντα της M&S σε σχέση με τα προϊόντα της Waitrose τα οποία αντικατέστησε στην πλατφόρμα.

Αυτό δίνει την δυνατότητα να προβλέψει EBITDA τουλάχιστον 40 εκατομμυρίων λιρών για το σκέλος του λιανικού εμπορίου, αυξημένο από 35 εκατομμύρια £ ένα χρόνο νωρίτερα.

Σχεδιάζοντας για το μέλλον το Ocado δήλωσε ότι παραμένει σε καλό δρόμο να αυξήσει τη χωρητικότητα κατά 40% έως το 2021.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.