Οι πωλήσεις τροφίμων που πραγματοποιούνται στο διαδίκτυο αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο από 60% από τα επίπεδα προ πανδημίας σε 250 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025, αντιπροσωπεύοντας το 21,5% του συνόλου της αγοράς, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Περισσότεροι από 60.000 Αμερικανοί ερωτήθηκαν για την έρευνα και το 62% δήλωσαν ότι ψωνίζουν στο διαδίκτυο λόγω του COVID-19 ενώ 40% αυτών δήλωσαν ότι ήταν πιθανό ή πολύ πιθανό να συνεχίσουν να το κάνουν μετά την επιδημία της πανδημίας.
Οι περισσότεροι αγοραστές παντοπωλείων προτιμούν να αγοράζουν αγαθά από εμπόρους λιανικής πώλησης που πωλούν διαδικτυακά και έχουν κοντινές φυσικές τοποθεσίες.
Η αύξηση της αποδοχής των καταναλωτών για αγορές μέσω διαδικτύου, παραλαβή στο κατάστημα και προγράμματα παραλαβής στα παρακείμενα σημεία είναι μεταξύ των παραγόντων.
Οι έμποροι λιανικής με συστήματα που ενσωματώνουν απρόσκοπτα ψηφιακές και φυσικές λειτουργίες είναι πιο πιθανό να προσελκύσουν και να διατηρήσουν πελάτες τώρα και μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με τη μελέτη.
Το 30% των αγοραστών που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι άλλαξαν την επιλογή τους για ψώνια μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού. Συγκεκριμένα το 60% μετακίνησαν τις αγορές τους από ένα κατάστημα λιανικής πώλησης σε άλλο και το 40% επέλεξε προορισμό διαδικτυακών αγορών από εταιρεία με φυσικά καταστήματα.
Αναλύθηκαν περισσότερα από 48 εκατομμύρια σημεία δεδομένων και διαπιστώθηκε ότι οι αγοραστές είναι πολύ ικανοποιημένοι και πιστοί στο προτιμώμενο κατάστημα, αλλά αυτή η αφοσίωση δεν επεκτείνεται στο διαδικτυακό κανάλι της ίδιας εταιρείας.
Το ποσοστό των αγοραστών που έχουν συνδεθεί στο Διαδίκτυο για να αγοράσουν είδη παντοπωλείου αυξήθηκε στο 43% τους τελευταίους έξι μήνες, από 24% πριν από δύο χρόνια.
Οι πιο συχνοί λόγοι για την αλλαγή ήταν οι ανησυχίες σχετικά με τον ιό (62%), την ευκολία (62%) και την εξοικονόμηση χρόνου (42%).
Η προβολή αποθέματος σε πραγματικό χρόνο είναι πολύ σημαντική για τους αγοραστές που επιλέγουν το διαδίκτυο για να αγοράσουν τα είδη παντοπωλείου τους.
Κοιτάζοντας τα δημογραφικά στοιχεία των αγοραστών αποτυπώνονται οι μεγαλύτερες αλλαγές που γίνονται από τους ηλικιωμένους καταναλωτές.
Το 35% των αγοραστών ηλικίας 45+ παρήγγειλαν τρόφιμα στο διαδίκτυο για πρώτη φορά μετά την πανδημία και 46% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν νέες μεθόδους όπως παραλαβή από το κατάστημα επίσης για πρώτη φορά.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.