20 Απρ 2024
READING

Η Rolls-Royce αναζητά κεφάλαια 2,5 δισ. λίρες

1 MIN READ

Η Rolls-Royce αναζητά κεφάλαια 2,5 δισ. λίρες

Η Rolls-Royce αναζητά κεφάλαια 2,5 δισ. λίρες

Η Rolls-Royce ανακοίνωσε ότι στοχεύει να συγκεντρώσει περί τα 2,5 δισ. βρετανικές λίρες – στερλίνες (3,2 δισ. δολ.), καθώς εξετάζει διάφορες επιλογές προκειμένου να ενισχύσει τον ισολογισμό της.

Η βρετανική εταιρεία η οποία κατασκευάζει κινητήρες αεροσκαφών ανέφερε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με κρατικά funds, μεταξύ αυτών το GIC της Σιγκαπούρης, καθώς στρέφεται στους επενδυτές για να συλλέξει τους εν λόγω πόρους εντός του επόμενου μήνα.

Η εταιρεία συνεργάζεται για τη συγκέντρωση των κεφαλαίων με την Goldman Sachs, υπογραμμίζουν οι πηγές.

“Συνεχίζουμε να εξετάζουμε όλες τις επιλογές χρηματοδότησης για να ενισχύσουμε τη βιωσιμότητα και την ισχύ του ισολογισμού μας”, αναφέρει η ίδια η Rolls-Royce σε ανακοίνωσή. Συμπληρώνει δε ότι, εκτός της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, εξετάζει και την έκδοση νέου χρέους.

Η κατασκευαστική τουρμπινών για αεροσκάφη πλατιάς ατράκτου έχει πληγεί ιδιαίτερα από την μείωση των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων, με τη μετοχή της να έχει χάσει το 74% της αξίας της από τις αρχές του έτους, ενώ η πιστοληπτική της αξιολόγηση έχει κατρακυλίσει ακόμη χαμηλότερα σε μη επενδυτική βαθμίδα.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.