24 Απρ 2024
READING

ΤUI | No1 προορισμός η Ελλάδα για τους Γερμανούς σε κρατήσεις τελευταίας στιγμής

2 MIN READ

ΤUI | No1 προορισμός η Ελλάδα για τους Γερμανούς σε κρατήσεις τελευταίας στιγμής

ΤUI |  No1 προορισμός η Ελλάδα για τους Γερμανούς σε κρατήσεις τελευταίας στιγμής

«Πρωτιά» της Ελλάδας στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από Γερμανία διαπιστώνουν οι μεγάλοι tour operators, σε μία πολύ δύσκολη θερινή σεζόν, την οποία προσπαθούν να παρατείνουν με κάθε τρόπο, έως και τον Οκτώβριο.

Oι Γερμανοί, οι οποίοι ούτως ή άλλως αποτελούν την πρώτη αγορά εισερχόμενου τουρισμού παραδοσιακά για την Ελλάδα, μπορεί φέτος να ταξίδεψαν πολύ λιγότερο εκτός της χώρας τους, ωστόσο όσοι -λίγοι- ταξίδεψαν τελικά στο εξωτερικό, «ψήφισαν» κι εξακολουθούν ακόμη και τώρα να ψηφίζουν μεγάλους ελληνικούς προορισμούς, αναπληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό το κενό της (δεύτερης για τη χώρα μας) βρετανικής αγοράς:

Η τελευταία, από τη μία άνοιξε αργότερα στο κομμάτι των αεροπορικών συνδέσεων, από την άλλη φαίνεται ότι κλείνει πρόωρα λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών με καραντίνα που αποφάσισαν οι Βρετανοί για συγκεκριμένα ελληνικά νησιά για επισκέπτες που επιστρέφουν στη χώρα τους.

Ελλάδα και Κύπρος είναι οι μόνοι προορισμοί που πουλάνε αυτή την στιγμή και ο αριθμός των πελατών είναι από εβδομάδα σε εβδομάδα πιο υψηλά.

Όσον αφορά τους ελληνικούς προορισμούς που κινούνται καλύτερα εν μέσω Covid 19, η TUI διαπιστώνει περισσότερη κίνηση στους μεγάλους, παραδοσιακούς προορισμούς όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως, ενώ η Πελοπόννησος είναι λίγο πιο πίσω.

Αυτή την περίοδο, η προσφορά σε ελληνικά ξενοδοχεία είναι σταθερή, έστω κι αν αρκετά ξενοδοχεία έχουν ήδη κλείσει. Πάντως υπάρχουν προορισμοί, μεταξύ αυτών και στην Πελοπόννησο, που έχουν αποφασίσει να μείνουν ανοικτοί για να δεχθούν μέσα στον Οκτώβριο επισκέπτες, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει επιθυμία να ταξιδέψουν στο τέλος της σεζόν.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τους επιτελείς του FTI, για τα μικρότερα νησιά δεν υπάρχει τόση ζήτηση λόγω της έλλειψης αεροπορικών συνδέσεων και πολλών κλειστών ξενοδοχείων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.