18 Απρ 2024
READING

Έρευνα | 20% των retailers «εξαρτώνται» από τις Χριστουγεννιάτικες πωλήσεις για να επιβιώσουν

2 MIN READ

Έρευνα | 20% των retailers «εξαρτώνται» από τις Χριστουγεννιάτικες πωλήσεις για να επιβιώσουν

Έρευνα |  20% των retailers «εξαρτώνται» από τις Χριστουγεννιάτικες πωλήσεις για να επιβιώσουν

Ένας στους πέντε retailers λέει ότι το μέλλον τους εξαρτάται από το πόσο καλά θα πάνε οι πωλήσεις τους τα Χριστούεγννα αλλά το 57% δεν είχε ξεκινήσει προετοιμασίες για τη σεζόν μέχρι τον Αύγουστο, σύμφωνα με έρευνα του PayPal για 1.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ωστόσο, οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι είχαν σχέδια για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.Η πλειοψηφία των εμπόρων λιανικής πώλησης (81%) δήλωσε ότι εφαρμόζουν μέτρα ασφαλείας για την προστασία των πελατών και σχεδόν οι μισοί (46%) ξεκινούν παραλαβή από το κατάστημα, και περίπου το ίδιο ποσοστό θα απαιτήσει από τους αγοραστές να φορούν μάσκες και να ακολουθήσουν κοινωνικές αποστάσεις .

Οι ψηφιακές πρωτοβουλίες βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα αφού το 34% των ερωτηθέντων που έχουν φυσικά καταστήματα δήλωσαν ότι εισάγουν επιλογές πληρωμής χωρίς μετρητά.

Μεταξύ των λιανοπωλητών μόδας, το 39% εισάγει εναλλακτικές δυνατότητες εικονικού χώρου όπως διαδικτυακά εργαλεία προσαρμογής και μεγέθους, διαδικτυακούς εκθεσιακούς χώρους και εικονικούς στυλίστες, σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διεξήχθη από την Netfluential τον Αύγουστο.

Δεν είναι σαφές πόσα χρήματα θα ξοδέψουν οι καταναλωτές αυτήν την περίοδο των διακοπών, αλλά το PayPal καταγράφει στην έρευνά του ότι οι λιανοπωλητές προσφέρουν προϊόντα μέσω πολλαπλών καναλιών στο διαδίκτυο για να αντισταθμίσουν ενδεχομένως την απώλεια των αγοραστών στο κατάστημα.

Πέρα από τους δικούς τους ιστότοπους, το 39% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι σκοπεύουν να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε ψηφιακές αγορές και το 31% θα προσφέρει τα προϊόντα τους μέσω πλατφορμών κοινωνικών μέσων.

Επίσης ορισμένοι έμποροι εισάγουν ευέλικτες επιλογές πληρωμής (η PayPal διαχειρίζεται τη δική της υπηρεσία δόσεων, Pay in 4) ως τρόπο αντιστάθμισης έναντι της οικονομικής αβεβαιότητας φετινή περίοδο διακοπών.

Μερικά από τα ευρήματα για το πώς προετοιμάζονται οι έμποροι λιανικής διαθέτουν ήδη στοιχεία που να τα υποστηρίζουν.

Μια έκθεση του Σεπτεμβρίου από την εφαρμογή Annie προβλέπει ότι το εμπόριο κινητής τηλεφωνίας θα ξεπεράσει τα προηγούμενα χρόνια, δεδομένου ότι οι εκδηλώσεις ηλεκτρονικού εμπορίου όπως η Prime Day του Amazon και η Singles Day εργάζονται για την παράταση της περιόδου των διακοπών.

Για την Singles Day προβλέπεται ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν πάνω από 45 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρά τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της χαμηλότερης επισκεψιμότητας, η έρευνα του PayPal διαπίστωσε ότι περισσότεροι από ένας στους τρεις εμπόρους λιανικής πώλησης αναμένουν λιγότερες πωλήσεις σε αυτήν την επερχόμενη περίοδο διακοπών σε σύγκριση με πέρυσι.

Αντίστοιχα με παρόμοιο εύρημα, η ετήσια εκτίμηση της Deloitte για το 2020 προβλέπει ότι η φετινή εορταστική περίοδος θα αποδώσει μεταξύ 1% και 1,5% στην αύξηση των πωλήσεων σε σύγκριση με πέρυσι.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.