25 Απρ 2024
READING

Βιώσιμες συσκευασίες στα FMCG προϊόντα ζητούν οι καταναλωτές

1 MIN READ

Βιώσιμες συσκευασίες στα FMCG προϊόντα ζητούν οι καταναλωτές

Βιώσιμες συσκευασίες στα FMCG προϊόντα ζητούν οι καταναλωτές

Στις βιώσιμες συσκευασίες στρέφονται οι καταναλωτές των FMCG, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της Kantar σε περισσότερους από 80.000 καταναλωτές από 19 χώρες, σχετικά με τις περιβαλλοντικές τους ανησυχίες.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη ανησυχία είναι το περιβάλλον, απάντηση την οποία έδωσε το 16,9% των ερωτηθέντων, ενώ η χρήση πλαστικών συσκευασιών ακολουθεί με 14,8%.

Εξάλλου, οι καταναλωτές αναζητούν τη λύση στις βιώσιμες συσκευασίες, κυρίως, διότι θέλουν να πραγματοποιούν τις αγορές τους, χωρίς «τύψεις».

Οι βιοδιασπώμενες συσκευασίες αναδείχθηκαν ως η δημοφιλέστερη λύση για 45% των καταναλωτών, και ακολουθείται από τις εναλλακτικές πλαστικού (39,6%) και τα refills στην ίδια συσκευασία (36,5%).

Επίσης, αναφέρεται ότι, στη Δυτική Ευρώπη, οι καταναλωτές παρατηρούν τα στοιχεία του packaging κατά τις αγορές τους, ελέγχοντας τα 3,8 των στοιχείων φέτος, σε σύγκριση με 4,2 πέρυσι.

Ωστόσο, παρουσιάζουν αυξημένο κατά 3% engagement σε επιγραφές πιστοποίησης ποιότητας και 4% στο ανακυκλώμενο packaging.

Επίσης, σημειώνεται ότι τα eco-credentials, αν και συνεισέφεραν περίπου 87 δισ. δολάρια στην αγορά τους τελευταίους 12 μήνες, δεν δικαιολογούν την αύξηση της κατανάλωσης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.