Η British Airways αναμένει να μειώσει έως και 10.000 θέσεις εργασίας

Η British Airways αναμένει να μειώσει έως και 10.000 θέσεις εργασίας λόγω της πανδημίας Covid-19, παρά το γεγονός ότι η αεροπορική εταιρεία έχει καταλήξει σε τελικές συμφωνίες ή συμφωνίες επί της αρχής με τα διάφορα συνδικάτα των εργαζομένων σε αυτή.

Η ναυαρχίδα των αερομεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου έχει απολύσει ήδη δει 7.200 άτομα μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο επικεφαλής εκτελεστικός διευθυντής Άλεξ Κρουζ σε κατάθεσή του σε επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου σήμερα.

Η εταιρεία παραμένει σε διαπραγματεύσεις με ορισμένες ειδικότητες, είπε, και έχει αποσύρει ένα σχέδιο για απολύσεις και επαναπροσλήψεις με νέες συμβάσεις.

Η British Airways δέχτηκε σφοδρή κριτική από συνδικάτα και βουλευτές για το αρχικό της σχέδιο να περικόψει 12.000 θέσεις εργασίας.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Επιτροπή Μεταφορών του κοινοβουλίου κατηγόρησε την αεροπορική εταιρεία ότι εκμεταλλεύτηκε την πανηδμία ως δικαιολογία για να μειώσει το προσωπικό.

Η πανδημία έχει αντιστρέψει δεκαετίες ανάπτυξης στον κλάδο των αερομεταφορών, καταργώντας δρομολόγια και προκαλώντας μια πτώση στο μεταφορικό έργο που θα πάρει χρόνια για να ανακάμψει.

Η BA λειτουργεί επί του παρόντος περίπου το 25-30% της χωρητικότητάς της, δήλωσε ο Cruz, καθώς οι συνεχώς μεταβαλλόμενοι κανόνες καραντίνας στην Ευρώπη έχουν αντίκτυπο στη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια.

Ο αερομεταφορέας επιδιώκει την επανέναρξη των πτήσεων μεταξύ Νέας Υόρκης και Λονδίνου, με εξετάσεις Covid κατά την άφιξη και μετά από πέντε ημέρες, για να συντομεύσει την απαιτούμενη καραντίνα και να δώσει ώθηση στα υπερατλαντικά ταξίδια.

Η πιο κερδοφόρα διαδρομή της παραμένει κλειστή λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών, στερώντας από την εταιρεία ένα ταξίδι που είχε περίπου 7 εκατομμύρια πωλήσεις θέσεων πέρυσι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here