18 Απρ 2024
READING

Γιατί δύο εκατομμύρια άτομα εξακολουθούν να λαμβάνουν DVD από το Netflix μέσω ταχυδρομείου;

3 MIN READ

Γιατί δύο εκατομμύρια άτομα εξακολουθούν να λαμβάνουν DVD από το Netflix μέσω ταχυδρομείου;

Γιατί δύο εκατομμύρια άτομα εξακολουθούν να λαμβάνουν DVD από το Netflix μέσω ταχυδρομείου;

Μέχρι το 2007 το Netflix είχε παραδώσει ένα δισεκατομμύριο DVD από τα 42 εθνικά κέντρα διανομής του σε ολόκληρη την Αμερική.

Αλλά το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας είχε ήδη αρχίσει να αλλάζει. Τον Ιανουάριο του 2007 to  Netflix ανακοίνωσε την έναρξη της υπηρεσίας ροής – η οποία γρήγορα διογκώθηκε σε έναν τεχνολογικό γίγαντα, με δισεκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή του δικού του πρωτότυπου περιεχομένου και 167 εκατομμύρια συνδρομητές σε 190 διαφορετικές χώρες.

Αλλά και μετά αυτή την αλλαγή κάποιοι συνέχισαν να παίρνουν DVD και Blu-Rays μέσω ταχυδρομείου.

Από όλους τους τεράστιους αριθμούς που σηματοδοτούν την ταχεία ανάπτυξη του Netflix, ίσως αυτό είναι το πιο εκπληκτικό: εξακολουθούν να υπάρχουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες που λαμβάνουν ταχυδρομικά DVD Netflix μέσω ταχυδρομείου.

Ορισμένοι συνδρομητές εκτιμούν το ευρύτερο φάσμα των διαθέσιμων επιλογών σε DVD. Καθώς το Netflix έχει αυξήσει την υπηρεσία ροής, η επιλογή καλών ταινιών φαίνεται να έχει συρρικνωθεί ακόμα και αν ο συνολικός αριθμός έχει αυξηθεί, καθώς η εταιρεία επικεντρώνει τις προσπάθειές της σε πρωτότυπες τηλεοπτικές εκπομπές και ντοκιμαντέρ.

Για ορισμένους πελάτες τα DVD αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να δουν νέες ταινίες το συντομότερο δυνατό.

Η γκάμα των ταινιών μέσω ταχυδρομείου είναι πολύ μεγαλύτερη από την υπηρεσία ροής και οι ταχύτητες του Διαδικτύου είναι ένας άλλος παράγοντας.

Ορισμένες αγροτικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών εξακολουθούν να έχουν κακή υποδομή διαδικτύου και η ροή καταναλώνει πολλά δεδομένα για πελάτες που ενδέχεται να έχουν μηνιαίο όριο.

Η εταιρεία εξακολουθεί να έχει ένα σημαντικό ποσό εσόδων από ενοικιάσεις DVD – σχεδόν 300 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα το 2019 αλλά επισκιάζεται από τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια που έκανε από τους συνδρομητές συνεχούς ροής κατά την ίδια περίοδο.

Δεν είναι σαφές για πόσο καιρό θα συνεχίσει να λειτουργεί το Netflix την υπηρεσία DVD. Το 2011, προσπάθησε να το μετατρέψει σε μια ξεχωριστή μάρκα η οποία έχει δει τους συνδρομητές να πληρώνουν ξεχωριστά για DVD και streaming.

Τον Δεκέμβριο του 2019, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Netflix Reed Hastings είπε ότι δεν βιάζεται να το “ξεφορτωθεί” – και ότι θα μπορούσε να το δει να διαρκεί τουλάχιστον άλλα πέντε χρόνια.

Η πανδημία και ο περιορισμός των ανθρώπων στα σπίτια έχει αποδειχθεί τόσο μια ευλογία όσο και μια “κατάρα” – οι άνθρωποι έχουν πολύ περισσότερο χρόνο και συνειδητοποιούν ότι η “βιβλιοθήκη” ροής δεν έχει το βάθος που θέλουν, οπότε μερικοί στρέφονται πίσω σε παλιά μέσα.

Τα πολλά προβλήματα που έχει η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ σημαίνει ότι ήταν δύσκολο για τους ανθρώπους να επιστρέψουν και να λάβουν νέα dvd – οι ταινίες χρειάζονται τρεις ή τέσσερις ημέρες για να φτάσουν αντί για μία ή δύο.

Και η έλλειψη νέων ταινιών σημαίνει ότι υπήρχαν όλο και λιγότερα DVD που πραγματικά βγήκαν για να παρακολουθήσουν οι άνθρωποι.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε για πόσο καιρό ακόμη και πόσοι συνδρομητές της ταχυδρομικής υπηρεσίας θα εξακολουθούν να βλέπουν ταινίες με αυτό τον τρόπο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.