Η Airbus προειδοποιεί για υποχρεωτικές απολύσεις

A Beluga transport plane belonging to Airbus is pictured in Colomiers near Toulouse, France, September 26, 2017. REUTERS/Regis Duvignau

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού αερομεταφορέα Airbus προειδοποίησε το προσωπικό για υποχρεωτικές απολύσεις, καθώς τα αεροπορικά ταξίδια αποτυγχάνουν να ανακάμψουν όσο γρήγορα αναμενόταν, από την κρίση του κορονοϊού.

Η προειδοποίηση σε μια επιστολή προς τους 130.000 υπαλλήλους της από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Guillaume Faury, την οποία είδε το Reuters, σηματοδοτεί έναν πιο απαισιόδοξο τόνο από την εταιρεία, η οποία είχε προηγουμένως πει μόνο ότι δεν μπορεί να αποκλείσει τα υποχρεωτικά μέτρα.

«Σας οφείλω το να είμαι ξεκάθαρος: είναι απίθανο ότι οι εθελοντικές αποχωρήσεις θα είναι επαρκείς», έγραψε ο Faury στην επιστολή.

Η απειλή των υποχρεωτικών απολύσεων διακινδυνεύει σύγκρουση με τα συνδικάτα και τη γαλλική κυβέρνηση, η οποία έχει παροτρύνει την εταιρεία με έδρα την Τουλούζη να αποφύγει τις υποχρεωτικές απολύσεις καθώς «κλείνει» έως και 15.000 θέσεις για να αντιμετωπίσει την πτώση της ταξιδιωτικής ζήτησης.

«Δυστυχώς, η ανάκαμψη της κίνησης των αεροπορικών εταιρειών κατά τη θερινή περίοδο δεν ήταν στο επίπεδο που αναμέναμε», έγραψε ο Faury. «Πρέπει τώρα να προετοιμαστούμε για μια κρίση που πιθανότατα θα είναι ακόμη πιο βαθιά και μεγαλύτερη από τα προηγούμενα σενάρια».

Ένας εκπρόσωπος της Airbus επιβεβαίωσε ότι ο Faury είχε εκδώσει μια «γενική ενημέρωση της επιχείρησης» σε επιστολή προς το προσωπικό την Παρασκευή.

«Αυτό είναι μέρος του διαρκούς διαλόγου μεταξύ της ανώτερης διοίκησης και των υπαλλήλων της Airbus, ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η ανταλλαγή πληροφοριών με το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος μέσω email.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here