16 Απρ 2024
READING

Οι 3 τρόποι που το Walmart+ θα αλλάξει τη διανομή για όλους

4 MIN READ

Οι 3 τρόποι που το Walmart+ θα αλλάξει τη διανομή για όλους

Οι 3 τρόποι που το Walmart+ θα αλλάξει τη διανομή για όλους

Αύριο Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου που ξεκινά το πρόγραμμα παράδοσης μελών του Walmart +, τα υλικά που κάνουν τα κουτιά αποστολής και τα μηνύματα σε αυτά, πιθανότατα θα είναι εξίσου σημαντικά με τα αντικείμενα μέσα.

Το Walmart + είναι μια προφανής προσπάθεια να ξεπεράσει το Amazon Prime αφού θα έχει χρέωση συνδρομής 98 $ το χρόνο που περιλαμβάνει δωρεάν παράδοση (μερικές φορές την ίδια ημέρα) για παραγγελίες τουλάχιστον 35$ και εκπτώσεις στα καύσιμα.

Αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα προνόμια και η Walmart προσφέρει δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 15 ημερών.

Εάν το Walmart + φτάσει στον ίδιο όγκο παραγγελιών με το Amazon Prime, ειδικά όταν οι αγοραστές στρέφονται σε διαδικτυακές αγορές στη μέση της πανδημίας Covid-19, θα μπορούσε να δημιουργήσει εκατοντάδες εκατομμύρια πακέτα το μήνα.

Το Amazon, το οποία χρεώνει 119 $ ετησίως για την Prime, απέστειλε 415 εκατομμύρια πακέτα μόνο τον Ιούλιο.

Η κατασκευή και η μεταφορά αυτών των πακέτων απαιτεί πόρους και οι εξελιγμένες προδιαγραφές συσκευασίας και εκπλήρωσης της Walmart πιθανότατα θα πιέσουν όλους τους διαδικτυακούς εμπόρους και προμηθευτές να βελτιώσουν τη βιωσιμότητα και το σχετικό κόστος.

Η Walmart ενθαρρύνει εδώ και χρόνια τις αλυσίδες εφοδιασμού της να ακολουθούν αυστηρότερες περιβαλλοντικές προδιαγραφές.

Η Walmart σχεδιάζει να μειώσει τις εκπομπές λειτουργίας της κατά 18% το 2025 από το 2015. Επομένως δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη ότι θα εφαρμόσει μερικές από τις ίδιες σκέψεις στις διαδικασίες πίσω από το σύστημα συσκευασίας και παράδοσης Walmart +.

Ωστόσο, η βιώσιμη παράδοση περιλαμβάνει περισσότερα στοιχεία από φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες και περιορισμένες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου.

Το σύστημα μπορεί να βελτιστοποιηθεί μόνο εάν οι παραλήπτες του πακέτου – οι πελάτες – αναγνωρίσουν τους ρόλους τους στη διαδικασία και αισθάνονται καθήκον να είναι καλοί περιβαλλοντικοί πολίτες.

Ακολουθούν τρεις τρόποι για το πώς οι λιανοπωλητές, οι πελάτες και οι προμηθευτές θα πρέπει να αναμένουν ότι η Walmart + θα αλλάξει τη συνολική παράδοση στο διαδίκτυο, με βάση τις προηγούμενες και τις τρέχουσες πρακτικές της.

Καθαρότερη συσκευασία

Η Walmart θα παρακολουθεί στενά τα υλικά, το βάρος και την ανακύκλωση των εμπορευματοκιβωτίων της online παραγγελίας.

Οι προδιαγραφές βέλτιστης πρακτικής περιλαμβάνουν τη μείωση της συσκευασίας, τη χρήση ανακυκλωμένων και ανανεώσιμων υλικών και πιστοποίηση για την αποτροπή της αποψίλωσης.

Αυτές οι πρακτικές εφαρμόζονται σε ολόκληρο το σύστημα συσκευασίας, από μεμονωμένα κουτιά απορρυπαντικών έως κιβώτια αποστολής.

Η Walmart ρωτά, για παράδειγμα, εάν υπάρχουν περιττά κενά διαστήματα σε όλες τις συσκευασίες προϊόντων.

Ενθαρρύνει επίσης τους προμηθευτές του να εξαλείψουν τη χρήση χημικών, καρκινογόνων, τοξινών ή άλλων χαρακτηριστικών που μπορεί να είναι επιβλαβή για τους ανθρώπους ή το περιβάλλον.

Τέλος, η Walmart θέλει τους προμηθευτές της να μετρούν τις επιδόσεις τους ως προς τη βιωσιμότητα, να καθορίζουν στόχους και να δηλώνουν δημόσια την πρόοδό τους.

Συσκευασία επιστροφής

Το Fulfillment είναι ένα πολύπλοκο σύστημα που περιλαμβάνει την κατασκευή, την αποθήκευση, τα φορτηγά και μερικές φορές ένα ταξίδι επιστροφής.

Οι διαδικτυακές επιστροφές παραγγελιών δημιούργησαν περισσότερους από 15 εκατομμύρια μετρικούς τόνους εκπομπών άνθρακα (ίσο με 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα) ετησίως πριν από την πανδημία, οπότε η πιθανότητα επιστροφών πιθανότατα θα σχεδιαστεί στο Walmart +.

Οι ετικέτες εύκολης επιστροφής και η ελαφριά συσκευασία θα είναι απαραίτητες. Και επειδή οι αγοραστές μπορούν να επιστρέψουν αντικείμενα στο κατάστημα αντί να τα στείλουν – κάτι που θα εξοικονομήσει ενέργεια – οι πιθανότητες είναι ότι η Walmart θα ενθαρρύνει τις επιστροφές στο κατάστημα.

Μπορεί, για παράδειγμα, να σχεδιάσει τα κουτιά και τις θήκες του για να διευκολύνει τις επιστροφές στο κατάστημα, με διάτρητες λαβές, ίσως.

Επικοινωνιακή συσκευασία

Η εντύπωση που κάνουν οι παραγγελίες που φθάνουν, σε όλα τα μέλη της οικογένειας, έχει μεγάλη σημασία. Τα κουτιά Walmart + ενδέχεται να δηλώνουν σαφώς ότι κατασκευάζονται από καθαρά υλικά, για παράδειγμα.

Θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αισιόδοξες ρήσεις ή συμβουλές για το πώς να γίνετε καλύτερος κοινωνικός και περιβαλλοντικός πολίτης.

Τα παιδιά είναι ένας σημαντικός παράγοντας από αυτήν την άποψη, και η Walmart το γνωρίζει αυτό.

Ο λιανοπωλητής κυκλοφόρησε τον ετήσιο κατάλογο παιχνιδιών του για τη περίοδο των Χριστουγέννων λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από την κυκλοφορία του Walmart +, υποδεικνύοντας ότι πολλά από τα προϊόντα που θα προσφέρει η Walmart + θα είναι για παιδιά.

Οι προσπάθειες βιωσιμότητας της Walmart είναι καλές για τον πλανήτη, αλλά θα είναι επίσης  καλές για όλους τους προμηθευτές της. Η μειωμένη συσκευασία σημαίνει λιγότερα υλικά και ελαφρύτερες αποστολές, που μπορούν να εξοικονομήσουν δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Ακόμη πιο σημαντικό, οι καταναλωτές δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στα απορρίμματα συσκευασίας. Περισσότερο από το 90% των αγοραστών που έλαβαν ηλεκτρονική παραγγελία δήλωσαν ότι παρατήρησαν περίσσεια συσκευασίας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Από αυτούς τους καταναλωτές, το 54% είπε ότι θα ξανασκεφτούν την παραγγελία από την ίδια εταιρεία.

Οι προσπάθειες βιωσιμότητας της Walmart καταδεικνύουν το είδος της ηγεσίας που πρέπει να δούμε στον κόσμο του λιανικού εμπορίου, ειδικά από τους μεγαλύτερους παίκτες. Ας ελπίσουμε ότι η ένταξή τους στο Walmart + είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα για την παγκόσμια κοινότητα.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.