18 Απρ 2024
READING

McDonald’s On The Go | επαναχρησιμοποιήσιμα χάρτινα ποτήρια

2 MIN READ

McDonald’s On The Go | επαναχρησιμοποιήσιμα χάρτινα ποτήρια

McDonald’s On The Go |  επαναχρησιμοποιήσιμα χάρτινα ποτήρια

Το 2021, οι πελάτες της McDonald στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν να αγοράσουν ένα ζεστό ρόφημα σε ένα επαναχρησιμοποιήσιμο χάρτινο ποτήρι και να το πάρουν μαζί τους.

Όταν τελειώσει, αντί να βάλουν το κύπελλο στον κάδο ή την ανακύκλωση, μπορούν να το επιστρέψουν για να το ξαναχρησιμοποιηθεί είτε σε οποιοδήποτε εστιατόριο της McDonald’s είτε σε άλλους κάδους που βρίσκονται κοντά, όπως στο βρετανικό σούπερ μάρκετ Tesco.

Τα περισσότερα ποτήρια της McDonald στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακυκλώνονται σήμερα αλλά αυτά που απορρίπτονται στα καταστήματα αποστέλλονται σε κέντρα ανακύκλωσης όπου αφαιρείται η πλαστική εσωτερική επένδυση και στη συνέχεια το κύπελλο μπορεί να ανακυκλωθεί.

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, ο πελάτης θα πρέπει να πληρώσει λίγο περισσότερο για το ζεστό ρόφημα, το οποίο ενεργεί ως κατάθεση για να πάρει το επαναχρησιμοποιήσιμο κύπελλο.

Θα πάρουν πίσω τα χρήματα όταν επιστρέψουν το κύπελλο σε ειδικό κάδο.Το κύπελλο μπορεί ακόμα να ανακυκλωθεί κανονικά σε οποιονδήποτε κάδο ανακύκλωσης, αλλά χάνει την αποτελεσματικότητά του εάν δεν επαναχρησιμοποιηθεί πολλές φορές πρώτα.

Στη συνέχεια, τα ποτήρια λαμβάνονται για αποστείρωση και επιστρέφονται στα καταστήματα για τον επόμενο πελάτη.

Ο συνεργάτης του έργου είναι η Loop, μια πλατφόρμα μηδενικών αποβλήτων που εστιάζει στην επαναχρησιμοποίηση συσκευασιών σε βιομηχανίες όπως οδοντόκρεμα, μακιγιάζ και παγωτά.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η Loop συνεργάζεται με μεγάλες πολυεθνικές όπως η Procter & Gamble, η Nestle, η PepsiCo, η Unilever και η UPS, για να χρησιμοποιούν την ίδια συσκευασία έως και 100 φορές.

Η McDonald’s δήλωσε ότι το έργο προχωράει και ελπίζει ότι θα είναι αρκετά επιτυχημένο για να κυκλοφορήσει και σε άλλα προϊόντα ενδεχομένως στα burgers και πατάτες.

Η δοκιμή θα περιέχει διαφορετικά κίνητρα για τους πελάτες να δουν τι λειτουργεί καλύτερα και επίσης να ελέγξει πόσες φορές μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ποτήρια.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.