18 Απρ 2024
READING

Μπορεί το ηλεκτρονικό εμπόριο να βοηθήσει τα εμπορικά κέντρα;

2 MIN READ

Μπορεί το ηλεκτρονικό εμπόριο να βοηθήσει τα εμπορικά κέντρα;

Μπορεί το ηλεκτρονικό εμπόριο να βοηθήσει τα εμπορικά κέντρα;

Εδώ και χρόνια, οι ιδιοκτήτες εμπορικών κέντρων αναζητούν τρόπους για να περιορίσουν τις απώλειές τους στην εποχή των διαδικτυακών αγορών.

Τώρα ελπίζουν ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο – το ίδιο πράγμα που δυσκόλεψε την δουλειά τους στην αρχή – θα βοηθήσει στην παροχή αυτής της ώθησης.

Οι ιδιοκτήτες λιανικής σχεδιάζουν όλο και περισσότερο μικρά κέντρα διακίνησης και κόμβους εφοδιαστικής που μπορούν να είναι ακριβώς πίσω από τα καταστήματα.

Το νέο ενοποιημένο μοντέλο περιέχει click and collect, αγορές στο κατάστημα και εκπλήρωση παραγγελιών στο διαδίκτυο και παραλαβή σε ένα μέρος, κοντά στο σημείο όπου ζουν οι άνθρωποι.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε το ηλεκτρονικό εμπόριο αυξήθηκε κατά 18% το 2020, μετά από αύξηση 14,9% το 2019.

Τα εμπορικά κέντρα βρίσκονται ακριβώς εκεί που ζουν οι άνθρωποι και είναι πιθανό να καταστούν ουσιαστικό μέρος της αλυσίδας εφοδιασμού.

Η ανάγκη για το last mile

Οι καταναλωτές αναμένουν τώρα μια σχεδόν άμεση ταχύτητα παράδοσης από πόρτα σε πόρτα, κάτι που απαιτεί τα κέντρα διακίνησης να είναι κοντά στα σπίτια.

Η ταχύτατη αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου λόγω της εμφάνισης του COVID-19 έδειξε ότι το να είναι τα κέντρα διακίνησης κοντά στον πελάτη είναι υψίστης σημασίας

Οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου θα μπορούσαν να φτάσουν τα 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025, γεγονός που θα αύξανε τη ζήτηση για βιομηχανικά ακίνητα σε επιπλέον 1 δισεκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα.

Εκτιμάται ότι έως και 35% της βιομηχανικής μίσθωσης αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο και έως και το 50% της δραστηριότητας χρηματοδοτικής μίσθωσης μπορεί να αποδοθεί σε δραστηριότητες που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Όταν πρωτοεμφανίστηκε δεκαετίες πριν, το ηλεκτρονικό εμπόριο άλλαξε τη βιομηχανία λιανικής και άλλαξε για πάντα τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αγόραζαν προϊόντα.

Τώρα η επανατοποθέτηση καταστημάτων και εμπορικών χώρων ως κέντρα διανομής και διαχείρισης θα αποτελέσει σημαντικό συστατικό.

Η βιομηχανία σούπερ μάρκετ λειτουργεί με χαμηλά περιθώρια κέρδους και τα κέντρα μικρο-εκπλήρωσης βοηθούν τα καταστήματα που αγωνίζονται να καλύψουν την αύξηση των ηλεκτρονικών παραγγελιών με οικονομικά αποδοτικό και έγκαιρο τρόπο.

Η Whole Foods μετέτρεψε πρόσφατα μερικά από τα καταστήματά της σε κόμβους μόνο για εκπλήρωση λόγω της αυξημένης ζήτησης για παράδοση διαδικτυακών ειδών παντοπωλείου, ενώ άλλα καταστήματα έχουν μέρος τους αφιερωμένο στην διακίνηση παραγγελιών ηλεκτρονικού εμπορίου.

Πιθανότατα στο μέλλον ακόμη περισσότεροι εμπορικοί χώροι όπως εμπορικά κέντρα να αλλάξουν χρήση και να αποτελέσουν μέρος της εφοδιαστικής αλυσίδας για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.