Η Google χρησιμοποιεί ιστορικά δεδομένα κίνησης από τους Google Maps για να προχωρήσει στην παραγωγή μιας εκτιμώμενης ώρας άφιξης (ETA).
Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να δει τι ώρα μπορεί να φτάσει στον προορισμό του. Το ETA μπορεί επίσης να κοινοποιηθεί σε φίλους ή συγγενείς, έτσι ώστε ο χρήστης να μην χρειάζεται να σηκώσει το τηλέφωνό του κατά την οδήγηση για να διαβιβάσει τις πληροφορίες.
Ωστόσο έχουν σημειωθεί αλλαγές στους τρόπους κυκλοφορίας τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας που οδήγησε σε διακοπή λειτουργίας πολλών πόλεων. Όταν σε πολλές πόλεις άρχισαν να περιορίζονται οι μετακινήσεις νωρίτερα αυτό το έτος, η παγκόσμια κίνηση μειώθηκε κατά 50%.
Το lockdown οδήγησε σε μια κατάσταση στην οποία δεν ήταν δυνατή η επίκληση δεδομένων από τους Χάρτες Google, αναγκάζοντας την Google να αναθεωρήσει τα μοτίβα επισκεψιμότητας.
Για να ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα του COVID-19 στους Χάρτες Google, οι εφαρμογές δίνουν προτεραιότητα στα πιο πρόσφατα μοτίβα επισκεψιμότητας από τις τελευταίες δύο έως τέσσερις εβδομάδες, ενώ υποβαθμίζουν τα μοτίβα από οποιαδήποτε στιγμή πριν από αυτό.
Την περασμένη εβδομάδα, η Google δημοσίευσε μια ανάρτηση που αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία υπολογίζει την κίνηση και τη δρομολόγηση στην εφαρμογή Χάρτες.
Τα δεδομένα τοποθεσίας συγκεντρώνονται και χρησιμοποιούνται ως εργαλείο για τον προσδιορισμό της κυκλοφορίας σε δρόμους σε όλο τον κόσμο.
Όπως επισημαίνει η Google, αυτές οι πληροφορίες είναι εξαιρετικές για τον καθορισμό των τρεχουσών συνθηκών οδήγησης, αλλά δεν εξηγούν τι θα συμβεί στην κίνηση σε 10, 20 ή ακόμα και 50 λεπτά κατά την διάρκεια του ταξιδιού.
Για να μαντέψουν τι θα συμβεί στο μέλλον, οι Χάρτες Google αναλύουν τα μοτίβα κυκλοφορίας σε συγκεκριμένους δρόμους.
Η Google συνδυάζει τα δεδομένα από ιστορικά μοτίβα επισκεψιμότητας με τα δεδομένα από συνθήκες ζωντανής κυκλοφορίας. Χρησιμοποιώντας μηχανική εκμάθηση και στα δύο σύνολα δεδομένων, η Google δημιουργεί μια εκτίμηση της εκτιμώμενης ώρας άφιξης.
Η Google λέει ότι στο 97% των ταξιδιών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Χάρτες, οι προβλέψεις της ήταν ακριβείς.
Συνεργαζόμενος με το ερευνητικό εργαστήριο DeepMind AI της μητρικής εταιρείας Alphabet, η Google μπορεί να μειώσει τον αριθμό των ανακριβών ETA μέσω της χρήσης Graph Neural Networks.
Διαθέσιμο σε μέρη όπως το Βερολίνο, η Τζακάρτα, το Σάο Πάολο, το Σίδνεϊ, το Τόκιο και η Ουάσιγκτον η τεχνολογία επιτρέπει στους Χάρτες να προβλέψουν εάν θα βρεθείτε σε μια επιβράδυνση που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.