27 Απρ 2024
READING

Εικονικό tour γεμάτο γνώση, έμπνευση και δυνατότητες πώλησης ανέπτυξε ο Ιταλικός οίκος Gucci

3 MIN READ

Εικονικό tour γεμάτο γνώση, έμπνευση και δυνατότητες πώλησης ανέπτυξε ο Ιταλικός οίκος Gucci

Εικονικό tour γεμάτο γνώση, έμπνευση και δυνατότητες πώλησης ανέπτυξε ο Ιταλικός οίκος Gucci

Το Garden Virtual Tour, ένα σύγχρονο μαγικό κουτί, στην οθόνη του οποίου, οι επισκέπτες απολαμβάνουν απεριόριστη πρόσβαση προκειμένου να εξερευνήσουν τα σχετικά δωμάτια, τα αντικείμενα, την ατμόσφαιρα και τις εκθέσεις που στεγάζονται σε ένα χώρο που δημιουργήθηκε από τον Alessandro Michele στην Piazza della Signoria της Φλωρεντίας, παρουσιάζει ο οίκος Gucci.

Μέσω αυτού, οι επισκέπτες εξερευνούν δωμάτια, σκάλες και διάδρομους. Τα βήματα τους οδηγούν στο ισόγειο, όπου βρίσκονται η μπουτίκ και το βιβλιοπωλείο.

Ανεβαίνοντας στον δεύτερο και τον τρίτο όροφο, που φιλοξενεί την Galleria, οι επισκέπτες συνοδεύονται από τους ήχους των κλαδιών που σκουριάζουν και τα φτερά των πουλιών – σαν τα μηχανικά πτηνά fin-de-siècle που κατασκευάστηκαν από ονειροπόλους ωρολογοποιούς- να κρύβονται πίσω από την λουλουδάτη ταπετσαρία του διαδρόμου.

Δεν υπάρχει προκαθορισμένη διαδρομή για να ακολουθήσουν οι εικονικοί επισκέπτες. Οι επισκέπτες περιπλανιούνται με τον δικό τους ρυθμό από έναν καναπέ ή γραφείο, παρακολουθώντας με έκπληξη, διαβάζοντας τις ιστορίες και το κείμενο του πίνακα, ρίχνοντας ματιές εδώ και εκεί μεταξύ των ορόφων.

Οι Cyberflâneurs μπορούν να ανακαλύψουν και να γοητευθούν από την ιστορία του οίκου Gucci, να αποκαλύψουν τη μαγεία της μόδας, να θαυμάσουν οτιδήποτε συλλαμβάνει τη φαντασία τους, να ερευνήσουν περιγραφές και λεπτομερείς πληροφορίες για κάθε στοιχείο.

Προσέγγιση με έντονες δημιουργικές πινελιές

Όλα ξεκίνησαν το 2011, όταν το Gucci Museo εγκαινίασε την λειτουργία του σε ένα ιστορικό παλάτσο της Φλωρεντίας, το οποίο χρονολογείται από το 1337 και βρίσκεται ανάμεσα στη διάσημη Piazza della Signoria, το σπίτι της Πινακοθήκης Uffizi και την Piazza di San Firenze.

Τον Ιανουάριο του 2018, ο οίκος Gucci βασιζόμενος στην ιδέα του συμβατικού μουσείου, επιχείρησε να το αναδιαμορφώσει εκ βάθρων, με αποτέλεσμα να αναπτύξει ένα ζωντανό, συνεργατικό, όσο και δημιουργικό χώρο προκειμένου να εκφράσει την εξελισσόμενη αισθητική και τη φιλοσοφία του σπιτιού.

Υπό αυτό το πρίσμα, αντί να εμφανίζει μια μόνιμη συλλογή ιστορικών κομματιών, το Gucci Garden αφηγείται την ιστορία του σπιτιού «παντρεύοντας» μα και φέρνοντας σε ευθεία αντιδιαστολή το παρελθόν με το παρόν.

Ρούχα, αξεσουάρ, βίντεο, έργα τέχνης, έγγραφα και αντικείμενα εκτίθενται στους δύο ορόφους του Gucci Garden Galleria, οργανωμένα ανά θεματική ενότητα. Σύμφωνα με το πνεύμα της δημιουργικής συνεργασίας που αγκαλιάζει το Gucci Garden, ο σεφ Massimo Bottura επιβλέπει ένα οικείο εστιατόριο στο ισόγειο, το Gucci Osteria.

Ο Μποτούρα φημίζεται διεθνώς για την τρίστερη αστέρι του Michelin Osteria Francescana. Το ισόγειο του Gucci Garden αξιοποιείται πλήρως ως εστιατόριο, συνδυαζόμενο από έναν χώρο λιανικής που μοιάζει με παζάρι οργανωμένος σε δύο μεγάλα δωμάτια.

Εδώ διατίθενται προϊόντα αποκλειστικά σχεδιασμένα για το Gucci Garden και δεν πωλούνται σε άλλα ομώνυμα καταστήματα Gucci. Τα δε προϊόντα διαθέτουν μια ξεχωριστή ετικέτα Gucci Garden και διατίθενται σε συσκευασίες αποκλειστικά για αυτό το κατάστημα.

Εκτός από ρούχα και αξεσουάρ τα οποία ο πελάτης βρίσκει αποκλειστικά εκεί, πωλούνται κομμάτια από τη συλλογή Gucci Décor, αλλά και μια επιλογή από σπάνιες εκδόσεις βιβλίων, μα και περιοδικών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.