24 Απρ 2024
READING

Τα Tesco πειραματίζονται με drones για την παράδοση των παραγγελιών

2 MIN READ

Τα Tesco πειραματίζονται με drones για την παράδοση των παραγγελιών

Τα Tesco πειραματίζονται με drones για την παράδοση των παραγγελιών

Η Tesco, ο μεγαλύτερος retailer της Μεγάλης Βρετανίας αποτελεί την πλέον πρόσφατη λιανεμπορική αλυσίδα που ξεκινά να πειραματίζεται με την δοκιμαστική υλοποίηση της παράδοσης παραγγελιών, προϊόντων και αγαθών, μέσω της χρήσης drones.

Μάλιστα, η αλυσίδα ήδη ξεκίνησε ένα πιλοτικό project στην Ιρλανδία, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές της στην παράδοση λίγων ειδών παντοπωλείου, όπως λ.χ. ξεχασμένα είδη για την εκτέλεση μιας μαγειρικής συνταγής, με παραδόσεις που θα πραγματοποιούνται σε χρονικό «παράθυρο» που θα εκτείνεται από 30 έως 60 λεπτά από την στιγμή που θα ληφθεί η σχετική παραγγελία.

Το ενδιαφέρον των ανθρώπων της Tesco έγκειται στο να διαπιστωθεί κατά πόσο τα drones θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος της λύσης για την συνολικότερη διαδικασία παράδοσης προϊόντων και αγαθών προς τους πελάτες που πραγματοποιούν περιορισμένης κλίμακας παραγγελίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αξία του εν λόγω, niche κομματιού της αγοράς στην Μεγάλη Βρετανία αναμένεται να υπερβεί τις 10 δισεκατομμύρια στερλίνες κατά τα αμέσως προσεχή χρόνια.

Στελέχη των Tesco ανέφεραν πως στην περίπτωση κατά την οποία το πιλοτικό πρόγραμμα που «τρέχουν» στεφθεί από επιτυχία, τότε αναμφίβολα θα εξετάσουν την περίπτωση του σχεδιασμού και της διάθεσης μιας ολοκληρωμένης υπηρεσίας μέσω της οποίας θα προσπαθήσει να προσεγγίσει ακόμη περισσότερους πελάτες.

Αυτή τη στιγμή η Βρετανική λιανεμπορική αλυσίδα έχει θέσει τέσσερις τομείς ως πρώτιστες προτεραιότητές της σε ότι αφορά την αναζήτηση καινοτομίας: Προϊόντα και τεχνολογία τροφίμων και ποτών, data, ρομποτική, καθώς επίσης αυτοματισμός και συσκευασία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.