25 Απρ 2024
READING

Το Whole Foods θα προσφέρει παραλαβή από σχεδόν όλα τα καταστήματά

2 MIN READ

Το Whole Foods θα προσφέρει παραλαβή από σχεδόν όλα τα καταστήματά

Το Whole Foods θα προσφέρει παραλαβή από σχεδόν όλα τα καταστήματά

Το Whole Foods σχεδιάζει να προσφέρει παραλαβή από τα 480 καταστήματα έως το τέλος αυτού του μήνα σύμφωνα με την στρατηγική η οποία άλλαξε μετά την πανδημία.

Ο λιανοπωλητής τροφίμων έχει τριπλασιάσει τη διαθεσιμότητά του από τον Μάρτιο καθώς η ζήτηση ηλεκτρονικού εμπορίου έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο πρόσφερε παραλαβή μόνο σε περίπου 80 καταστήματα.

Το Whole Foods διαθέτει σήμερα περισσότερα από 500 καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων 487 στις ΗΠΑ και προσφέρει επίσης δίωρη παράδοση τροφίων σε περισσότερες από 2.000 πόλεις και κωμοπόλεις.

Δεν είναι μυστικό ότι η ζήτηση ειδών παντοπωλείου ηλεκτρονικά έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες. Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι η δημοτικότητα της παραλαβής, η οποία σύμφωνα με αρκετούς προτιμάται από τους καταναλωτές από την παράδοση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Έρευνα διαπίστωσε τον Ιούνιο ότι το 54% των διαδικτυακών πωλήσεων παντοπωλείων πραγματοποιήθηκε μέσω παραλαβής σε σύγκριση με το 46% μέσω της παράδοσης.

Λιγότερο από το 10% των καταναλωτών χρησιμοποιούν και τις δύο λειτουργίες αυξάνοντας την πίεση στις εταιρείες να προσφέρουν και τις δύο υπηρεσίες και να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους διαδικτυακούς αγοραστές.

Η επέκταση της παραλαβής τροφίμων απο το Target ήταν ακόμη πιο γρήγορη από το Whole Foods, από μερικές εκατοντάδες τοποθεσίες την άνοιξη σε περισσότερα από 1.500 καταστήματα αυτήν τη στιγμή.

Και η Ahold Delhaize μητρική της ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία άνοιξε περισσότερες από 600 τοποθεσίες click and collect κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αναμένει ότι η αυτό θα αποφέρει σύντομα τις μισές από τις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου της.

Οι αγοραστές επιθυμούν επίσης να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο όταν παραλαμβάνουν τις παραγγελίες τους και να έχουν την ευελιξία να μπαίνουν σε ένα κατάστημα μόνο εάν θέλουν να πραγματοποιήσουν απαραίτητες αγορές.

Η υπηρεσία παραλαβής του Whole Foods, η οποία για τα μέλη της Amazon Prime δεν έχει χρέωση για παραγγελίες άνω των 35 $ και μπορεί να είναι διαθέσιμη εντός μιας ώρας, αποτελεί βασικό μέρος της εξελισσόμενης στρατηγικής ηλεκτρονικού εμπορίου της εταιρείας.

Το επόμενο βήμα είναι η ταχύτερη και ευκολότερη παραλαβή. Μερικοί προσθέτουν τεχνολογία γεωγραφικού προσδιορισμού για να παραδίδουν τις παραγγελίες στους αγοραστές αμέσως μόλις φτάσουν στο κατάστημα.

Άλλες εταιρείες αυτοματοποιούν την παραλαβή, προσθέτουν θυρίδες και περισσότερο χώρο σε καταστήματα και χώρους στάθμευσης για τους πελάτες να λαμβάνουν τις παραγγελίες τους.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.