25 Απρ 2024
READING

Οι καταναλωτές στρέφονται προς το φαγητό για την υγεία και την ευεξία

2 MIN READ

Οι καταναλωτές στρέφονται προς το φαγητό για την υγεία και την ευεξία

Οι καταναλωτές στρέφονται προς το φαγητό για την υγεία και την ευεξία

Έξι μήνες μετά την πανδημία οι καταναλωτές επικεντρώνονται περισσότερο στο φαγητό για την υγεία τους – και οι εταιρείες CPG εργάζονται για να καινοτομήσουν ώστε να φέρουν τους τύπους προϊόντων που οι καταναλωτές αναζητούν στην αγορά το συντομότερο δυνατό.

Σε συνεχιζόμενη έρευνα που παρακολουθεί τα ενδιαφέροντα και τις γνώσεις των καταναλωτών αποτυπώθηκαν έξι αλλαγές στη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όλα σχετίζονται με την υγεία και την ευεξία σε κάποιο βαθμό. Σύμφωνα με την έρευνα οι καταναλωτές ενδιαφέρονται περισσότερο για την υγεία εστιάζοντας στον αντίκτυπο του μεταβολισμού και τη διαχείριση βάρους.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι το 77% των καταναλωτών θέλει να κάνει περισσότερα για να παραμείνει υγιής στο μέλλον.

Οι καταναλωτές είναι όλο και πιο ενημερωμένοι και είναι πολύ πιο ανοιχτοί στον πειραματισμό για να δοκιμάσουν διαφορετικά πράγματα”.

Η καινοτομία θα αναζωογονήσει εξαιρετικά τον χώρο των τροφίμων και των ποτών. Η βιομηχανία ήταν παραδοσιακά συντηρητική και τώρα υπάρχει τόσο μεγάλη ευκαιρία να συνδεθεί με τους καταναλωτές με νέους τρόπους.

Δεδομένης της σταθερής ανοδικής πορείας για την κατανάλωση τροφίμων με βάση τα φυτά, αναμένεται περισσότερη υιοθέτηση και αποδοχή των φυτικών τροφίμων από τους καταναλωτές ακόμη και χωρίς την πανδημία.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν κάτι περισσότερο από περιέργεια και δυνητικά μια πραγματική ανάπτυξη αυτής της αγοράς.

Σύμφωνα με την έρευνα το 18% των Αμερικανών καταναλωτών αγόρασαν τα πρώτα φυτικά πρωτεϊνικά προϊόντα τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Και σχεδόν όλοι – 92% – λένε ότι θα συνεχίσουν να αγοράζουν αυτά τα προϊόντα.

Η κατανάλωση περισσότερων φυτικών προϊόντων φαίνεται να είναι ένας φυσιολογικός τρόπος ζωής για πολλούς τώρα.

Αυτό το εύρημα επιβεβαιώνεται σε πολλές άλλες μελέτες. Η έρευνα τροφίμων και υγείας του 2020 από το Διεθνές Συμβούλιο Πληροφοριών Τροφίμων διαπίστωσε ότι σχεδόν επτά στους 10 καταναλωτές δήλωσαν ότι οι πρωτεΐνες από φυτικές πηγές είναι υγιείς, κατατάσσοντας την ως το τρίτο πιο υγιεινό συστατικό.

Επίσης, λίγο περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές δήλωσαν ότι προσπαθούν να καταναλώσουν περισσότερες φυτικές πρωτεΐνες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.