Οι περισσότεροι καταναλωτές θέλουν οι εταιρείες και τα εμπορικά σήματα να λάβουν θέση για τον τερματισμό του συστημικού ρατσισμού, ένα ζήτημα που έχει αποκτήσει μεγαλύτερη προσοχή μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.
Το 81% των μαύρων ερωτηθέντων και το 54% των λευκών ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι οι εταιρείες πρέπει να μιλήσουν κατά της φυλετικής αδικίας, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας δημοσίων σχέσεων Edelman.
Πάνω από τα τρία τέταρτα (77%) των αμερικανών καταναλωτών δήλωσαν ότι είναι πολύ σημαντικό οι εταιρείες να ανταποκριθούν στη φυλετική αδικία για να κερδίσουν ή να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους.
Σχεδόν οι μισοί (48%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το πώς μια μάρκα ανταποκρίνεται στις διαμαρτυρίες κατά του ρατσισμού έχει μεγάλη επίδραση στην πιθανότητά τους να αγοράσουν από αυτήν, ενώ το 37% θα αγοράσει ή θα μποϊκοτάρει μια μάρκα με βάση την απόκρισή της.
Παρά τα όσα έχουν κάνει οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, υπάρχουν μεγάλα κενά μεταξύ της προσδοκίας και της πραγματικότητας σε πολλές μετρήσεις μεταξύ όλων των εθνοτικών ομάδων.
Οι εταιρείες έχουν περισσότερη δουλειά να κάνουν για τον τερματισμό του συστημικού ρατσισμού, καθώς πολλοί καταναλωτές αναμένουν ότι οι εταιρείες και τα εμπορικά σήματα θα είναι πιο ενεργά όσον αφορά τα κοινωνικά ζητήματα.
Μόνο το 44% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η επιχειρηματική κοινότητα έχει αναλάβει συγκεκριμένη δράση για τον τερματισμό του ρατσισμού, μια ένδειξη ότι οι εταιρείες και τα εμπορικά σήματα πρέπει να ακολουθήσουν τις δημόσιες δηλώσεις κατά του ρατσισμού για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη.
Εν μέσω της πανδημίας και των οικονομικών προβλημάτων οι μάρκες αντιμετωπίζουν μια βασική πρόκληση για την αντιμετώπιση της φυλετικής αδικίας, σύμφωνα με την Edelman.
Οι μάρκες που “καταπολεμούν” τον συστημικό ρατσισμό έχουν οικονομικά κίνητρα για να το κάνουν, προτείνει η μελέτη.
Οι καταναλωτές είναι 4,5 φορές πιο πιθανό να εμπιστεύονται μάρκες που αντιμετωπίζουν τα φυλετικά ζητήματα από εκείνες που δεν το κάνουν.
Οι νεότεροι καταναλωτές είναι πιο ευαίσθητοι από τον γενικό πληθυσμό σε αυτά τα ζητήματα, έχοντας 5,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμπιστεύονται μάρκες που αντιμετωπίζουν το ρατσισμό.
Ωστόσο, οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν τις ενέργειες μιας μάρκας για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, υποδεικνύοντας και πάλι την ευκαιρία να είναι πιο δημόσια σχετικά με το ζήτημα.
Η Edelman συνιστά οι μάρκες και οι εταιρείες να κάνουν διάφορα βήματα για τον τερματισμό του συστημικού ρατσισμού, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στο marketing για την αποφυγή στερεοτύπων και ρατσιστικών τάσεων.
Οι δημόσιες δηλώσεις των εταιρειών σχετικά με τον ρατσισμό πρέπει να περιλαμβάνουν ενέργειες όπως πρόσληψη, διατήρηση και προώθηση ατόμων από διαφορετικό υπόβαθρο για την καλύτερη εκπροσώπηση εσωτερικά.
Μόνο το 32% των ανθρώπων εμπιστεύονται τους διευθύνοντες συμβούλους σε θέματα φυλετικής αδικίας, καθιστώντας τους τους λιγότερο αξιόπιστους.
Το 71% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι περισσότεροι διευθύνοντες σύμβουλοι είναι ανίκανοι να αναγνωρίσουν τον ρατσισμό γύρω τους, ενώ το 55% είπε ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοι πρέπει να είναι ενεργοί και να μιλούν κατά του ρατσισμού στις εταιρείες.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.