23 Απρ 2024
READING

Η Ikea επενδύει 260 εκ. δολάρια για την αποκατάσταση ενός εμπορικού κέντρου

2 MIN READ

Η Ikea επενδύει 260 εκ. δολάρια για την αποκατάσταση ενός εμπορικού κέντρου

Η Ikea επενδύει 260 εκ. δολάρια για την αποκατάσταση ενός εμπορικού κέντρου

Στην εποχή του COVID-19, είναι απολύτως ασαφές πότε θα ξαναρχίσει η φυσιολογική ζωή και τι «φυσιολογική» θα είναι ακόμη και όταν συμβαίνει.

Αλλά αυτό δεν εμποδίζει την Ingka, μητρική εταιρεία της Ikea, να επεκταθεί και να ανοίξει και άλλα φυσικά καταστήματα.

Το τμήμα Εμπορικών Κέντρων της Ingka ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 260 εκατομμύρια δολάρια για να ανοίξει ένα εμπορικό κέντρο στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο το φθινόπωρο του 2021.

Και ναι, το εμπορικό κέντρο θα έχει ένα Ikea μέσα για να ενισχύσει την εμπορική ελκυστικότητα του ακινήτου ώστε με τη σειρά του, να μισθώσει χώρο σε άλλες εταιρείες.

Φαίνεται ότι εκτός από την επιχείρηση επίπλων ύψους 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η επένδυση σε ακίνητη περιουσία είναι το παράλληλο παγκόσμιο επιχειρηματικό σχέδιο της ΙΚΕΑ.

Αλλά πέρα ​​από το κατάστημα Ikea, η Ingka σχεδιάζει τον χώρο να χρησιμεύσει ως τόπος συνάντησης μικτής χρήσης που θα μπορούσε να περιλαμβάνει λιανική, οικιστική μονάδα, ξενοδοχειακή μονάδα, ευέλικτους χώρους εργασίας, φαγητό και ποτό, υπηρεσίες.

Ουσιαστικά το νέο εμπορικό κέντρο είναι παλιό.Για την Ingka, ωστόσο, είναι μέρος μιας επένδυσης 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο μέλλον της εταιρείας που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2018, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή καταστημάτων Ikea, όχι μόνο σε απομακρυσμένες προαστιακές τοποθεσίες, αλλά και σε μεγάλες πόλεις – συμπεριλαμβανομένων των μελλοντικών καταστημάτων στην καρδιά του Σικάγου, της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες.

Είδαμε μια πρώιμη γεύση αυτής της στρατηγικής το 2019, καθώς η Ikea άνοιξε ένα μικρότερο από τα συνηθισμένα κατάστημα στο Μανχάταν.

Τα φυσικά καταστήματα λιανικής είναι ακόμη σημαντικά για την Ikea ως τρόπος να παρουσιάζει τα προϊόντα της, ειδικά καθώς προσπαθεί να κλιμακώσει την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο το ότι η Ingka επενδύει σε ανάπτυξη τώρα, καθώς η πανδημία έχει αναμφίβολα επηρεάσει τις λιανικές μάρκες σε όλους τους τομείς αλλά η στρατηγική της είναι να είναι κοντά στο μέρος όπου ζουν και εργάζονται πολλοί άνθρωποι.

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.