27 Απρ 2024
READING

Αισιοδοξία στον ΟΠΑΠ για επαναφορά και στήριξη του δικτύου καταστημάτων

3 MIN READ

Αισιοδοξία στον ΟΠΑΠ για επαναφορά και στήριξη του δικτύου καταστημάτων

Αισιοδοξία στον ΟΠΑΠ για επαναφορά και στήριξη του δικτύου καταστημάτων

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ εξέφρασε την αισιοδοξία της οτι θα καταφέρει να ξαναβρεί την πορεία του μετά την μεγάλη κάμψη που προκάλεσε το lockdown του β’ τρίμηνου του έτους.

Η εταιρεία στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου 2020 και συνολικά του 1ου εξαμήνου 2020 ανέφερε ότι κατά τις 91 ημέρες που έχει το β΄ τρίμηνο του έτους, το επίγειο δίκτυο του ΟΠΑΠ λειτούργησε πλήρως μόλις τις 23 ημέρες (25%), μερικώς λειτούργησε τις 28 ημέρες (31%) ενώ τις υπόλοιπες 40 ημέρες (44%) ήταν πλήρως κλειστό το δίκτυο της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο Γιαν Κάρας, τις ημέρες που τα καταστήματα ήταν ανοικτά τα ακαθάριστα έσοδα αυξήθηκαν, αλλά τις ημέρες που ήταν κλειστά η πτώση των εσόδων ήταν 97%.

Συνολικά τα οικονομικά αποτελέσματα α’ εξαμήνου του 2020, σύμφωνα με τον κ. Κάρας, έδειξαν ότι ο ΟΠΑΠ είναι κατάλληλα τοποθετημένος για να αντιμετωπίσει όποιες προκλήσεις προκύψουν λόγω της πανδημίας Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι τα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου του ΟΠΑΠ διαμορφώθηκαν στα 20,4 εκατ. ευρώ, παρότι το σύνολο του εμπορικού δικτύου της εταιρείας επανήλθε πλήρως σε λειτουργία τον Ιούνιο, μετά το lockdown που επιβλήθηκε στα μέσα Μαρτίου.

Έμφαση στη στήριξη και την αναβάθμιση του δικτύου

Όπως ανέφερε ο κ. Κάρας, κατά την περίοδο του lockdown, ο ΟΠΑΠ εστίασε σε μέτρα στήριξης του εμπορικού δικτύου του και στη σταδιακή επαναλειτουργία των καταστημάτων.

Μεταξύ άλλων, ο ΟΠΑΠ έλαβε μέτρα για την οικονομική στήριξη και την ενίσχυση της ρευστότητας των συνεργατών του.

Την ίδια περίοδο, συνεχίστηκαν οι ενέργειες αναβάθμισης των καταστημάτων του. Συγκεκριμένα, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, προχώρησαν οι εργασίες κατασκευής ή ανακαίνισης για 153 καταστήματα.

Σε επίπεδο εξαμήνου, τα νέα ή αναβαθμισμένα καταστήματα του δικτύου του ΟΠΑΠ ανήλθαν σε 200. Ταυτόχρονα, υλοποιήθηκαν έργα αναβάθμισης του τεχνολογικού εξοπλισμού των καταστημάτων του, με στόχο τη συνολική βελτίωση της εμπειρίας των πελατών.

Τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ διατηρούν τη δυναμική τους

Σύμφωνα με τον κ. Κάρας, τα VLTs διατήρησαν τη δυναμική τους, παρότι τα καταστήματα PLAY έμειναν κλειστά έως τις αρχές Ιουνίου.

Κατά το β’ τρίμηνο του 2020, ο ΟΠΑΠ παρουσίασε νέα παιχνίδια στα VLTs, ενώ προώθησε πρωτοβουλίες για τη συνολική βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου του.

Στον αθλητικό στοιχηματισμό, ο ΟΠΑΠ συνέχισε να βελτιώνει το στοιχηματικό προϊόν του, βάσει βέλτιστων πρακτικών.

Σύμφωνα με τον κο Κάρας, ο ΟΠΑΠ είναι ευχαριστημένος με τις επιδόσεις του σε αυτό τον τομέα, δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας και ιδιαίτερα μετά την επανέναρξη των αθλητικών διοργανώσεων από τον Ιούνιο και έπειτα.

Ταυτόχρονα, εξακολουθεί να αναπτύσσεται ο live στοιχηματισμός και να ενισχύεται η χρήση των συσκευών αυτόνομης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs).

Επίσης, κατά το δεύτερο τρίμηνο, ο ΟΠΑΠ προχώρησε στη διάθεση νέων παιχνιδιών στο δίκτυο των πρακτορείων του.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία το επαναλανσάρισμα των virtual προϊόντων αθλητικού στοιχηματισμού, τα οποία έχουν ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον των παικτών.

Επιπλέον, στα τέλη Ιουνίου, η εταιρεία παρουσίασε το νέο παιχνίδι Powerspin, το οποίο ενισχύει το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο και την παικτική εμπειρία στα καταστήματα ΟΠΑΠ, ενώ έχει ήδη σημειώσει ενθαρρυντικές επιδόσεις.

Οι επιδόσεις των διαδικτυακών δραστηριοτήτων του ΟΠΑΠ διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα και μετά το lockdown, καταγράφοντας ιστορικά υψηλά ως προς το μέγεθος της βάσης ενεργών πελατών, χάριν κυρίως στο ΤΖΟΚΕΡ Online, αλλά και στη διάθεση virtual προϊόντων μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας στοιχήματος της εταιρείας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.