Η Walmart δοκιμάζει τις παραδόσεις παραγγελιών μέ drone

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την παράδοση ειδών παντοπωλείου και οικιακών προϊόντων μέσω αυτοματοποιημένων drones, σε συνεργασία με την εταιρεία end-to-end παράδοσης Flytrex, σχεδιάζει να «τρέξει» η Walmart.

Κίνηση που σηματοδοτεί με τον πλέον εύγλωτο τρόπο το ενδιαφέρον της κορυφαίας λιανεμπορικής αλυσίδας σε παγκόσμιο επίπεδο για την περαιτέρω ενίσχυση των μεθόδων παράδοσης προϊόντων και αγαθών προς τους αναρίθμητους πελάτες της.

Οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις ξεκίνησαν στο Fayetteville της Βόρειας Καρολίνας με την αξιοποίηση drones που ελέγχονται από τεχνολογικής σκοπιάς στο cloud και τα οποία συλλέγουν και παραδίδουν επιλεγμένα -αρχικά- αντικείμενα.

Τα στελέχη της Wallmart εμφανίζονται προσγειωμένα όσο και ρεαλιστές αναφορικά με την πιθανότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα να λαμβάνουν χώρα εκατομμύρια παραδόσεις πακέτων μέσω drones, καθώς όπως εκτιμούν θα απαιτηθεί το πέρασμα αρκετών χρόνων μέχρι αυτό το σενάριο να λάβει «σάρκα και οστά».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η εταιρεία έχει επιταχύνει την επέκταση των υπηρεσιών παραλαβής και παράδοσης ενόψει της έλευσης της πανδημίας προ μερικών μηνών, καθώς οι καταναλωτές που δείχνουν θορυβημένοι όσο και φοβισμένοι με τον κορωνοϊό, επιλέγουν ολοένα και περισσότερο την παράδοση των προϊόντων των παραγγελιών τους στο σπίτι τους.

Η Walmart, της οποίας οι online πωλήσεις στις ΗΠΑ διπλασιάστηκαν κατά την διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους, έχει συνεργαστεί κατά το παρελθόν με τη Ford και τις αυτόνομης οδήγησης startups αυτοκινητοβιομηχανίες Gatik και Nuro, προκειμένου να διερευνήσει την παράδοση μέσω αυτόνομων οχημάτων.