24 Απρ 2024
READING

Η Uni Systems ιδρύει ΙoT Cluster

2 MIN READ

Η Uni Systems ιδρύει ΙoT Cluster

Η Uni Systems ιδρύει ΙoT Cluster

Στην ίδρυση του Συνεργατικού Σχηματισμού Καινοτομίας «Πλειάδες» (Pleiades IoT Innovation Cluster) για τον τομέα του Internet of Things προχώρησε η Uni Systems. Σκοπός της συγκεκριμένης κίνησης είναι η ανάπτυξη και εν γένει προώθηση της τεχνολογικής καινοτομίας στην περιοχή του IoT μέσω της συντονισμένης συνεργασίας μεταξύ των μελών του. Από την πλευρά της, η Uni Systems αποτελεί τον φορέα-αρωγό του Pleiades IoT Innovation Cluster, το οποίο με την σειρά του απαρτίζεται από ερευνητικά κέντρα, πανεπιστημιακά ιδρύματα, μεγάλες και μικρομεσαίες εταιρείες με συγκεκριμένη τεχνογνωσία, καθώς επίσης και startup επιχειρήσεις. Ήδη, το προαναφεθέν Cluster αποτελείται από τουλάχιστον 30 μέλη, ενώ συνεχώς επεκτείνεται. Τα δε, μέλη του επικεντρώνονται στον συνδυασμό, στη δοκιμή καινοτόμων λύσεων και στην υιοθέτηση νέων μεθόδων και βέλτιστων πρακτικών που ενισχύουν τις επιχειρησιακές λειτουργίες στα «έξυπνα» οικοσυστήματα.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως τα διασυνδεδεμένα μέλη του ενεργούν ως μέρη του ευρύτερου συνόλου και ολοκληρώνουν έργα σε εθνικές και περιφερειακές περιοχές Έρευνας και Καινοτομίας, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αναπτύξουν προγράμματα μέσω πρωτοβουλιών που εντάσσονται στο Πρόγραμμα-πλαίσιο Horizon 2020, σε προγράμματα των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, σε άλλες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες καθώς και στην ευρύτερη αγορά.

Η Uni Systems προχώρησε στην εν λόγω πρωτοβουλία προκειμένου να υποστηρίξει συγκεκριμένες βιομηχανικές στρατηγικές σε διαφορετικά γεωγραφικά σημεία, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται λύσεις για τις «έξυπνες» πόλεις, τη βιομηχανία 4.0, την «έξυπνη» ενέργεια, τα ψηφιακά δίδυμα, τη ρομποτική και τα drones, τη γεωργία και την κτηνοτροφία, το «πράσινο» new deal, καθώς επίσης την εφοδιαστική αλυσίδα και ιχνηλασιμότητα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η εταιρεία επενδύει στη στρατηγική και τον σχεδιασμό του Cluster, ενώ το επόμενο στάδιο επιχορήγησης θα περιλαμβάνει περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ ως βασικό κεφάλαιο για τα μέλη του.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.