23 Απρ 2024
READING

Την οδό της «πράσινης» ανάκαμψης αναζητά η Ikea στην post-Covid-19 εποχή

2 MIN READ

Την οδό της «πράσινης» ανάκαμψης αναζητά η Ikea στην post-Covid-19 εποχή

Την οδό της «πράσινης» ανάκαμψης αναζητά η Ikea στην post-Covid-19 εποχή

Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις και οργανισμοί αναζητούν τα «πατήματα» και την εν γένει θέση τους σε ένα αβέβαιο περιβάλλον, όπως αυτό διαμορφώνεται από την έλευση της πανδημίας του κορωνοϊού και έπειτα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ikea έχει επιλέξει την οδό της «πράσινης» ανάκαμψης, θέτοντας την βιωσιμότητα ως κινητήριο μοχλό και καταλυτικής σημασία για την επίτευξη ενός πλήρους επιχειρηματικού μοντέλου, λαμβάνοντας υπόψη και τον παράγοντα της κλιματικής κρίσης.

Όπως αναφέρουν στελέχη της Σουηδικής πολυεθνικής, σήμερα παρουσιάζεται ως μοναδική ευκαιρία η ταυτόχρονη αποτελεσματική αντιμετώπιση δύο κρίσεων.Μιας οικονομικής και μιας περιβαλλοντικής.

Υπό αυτό το πρίσμα, την στιγμή κατά την οποία διοχετεύονται στην οικονομία δισεκατομμύρια ευρώ, αυτά τα χρήματα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς επίσης και για συστήματα που οδηγούν σε μια βιώσιμη ανάκαμψη, η οποία με την σειρά της αναμένεται να ωφελήσει και τις μελλοντικές γενιές.

Έτσι, λοιπόν, καλούνται όλοι, από τις επιχειρήσεις εταιρείες μέχρι τους καταναλωτές και τους πολιτικούς να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί και αρμόζει προς έναν κοινό, διττό σκοπό: Την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19, μα και την αντίστοιχη κλιματική κρίση.

Eco-δεσμεύσεις μέχρι το 2030 και «πράσινες» επενδύσεις 600 εκατ. ευρώ
Μάλιστα, η Ikea ισχυρίζεται ότι είναι ήδη έτοιμη προκειμένου να εισέλθει στο εν λόγω «πράσινο» μέλλον, καθώς μέχρι το 2030 η εταιρεία πρέπει να έχει καταφέρει να είναι climate-positive σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κατά το επόμενο έτος, ο Σουηδικός κολοσσός ειδών επίπλωσης και εν γένει εξοπλισμού για το σπίτι, αναμένεται να επενδύσει κάτι παραπάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ σε καινοτόμες εταιρείες και «καθαρές» λύσεις που συμβάλλουν στην επίτευξη μιας οικονομίας δίχως την χρήση άνθρακα.

Την ίδια στιγμή, θα ωθήσει τους ίδιους τους καταναλωτές ώστε να πραγματοποιούν αγορές με πιο βιώσιμο τρόπο, δια μέσω της τοποθέτησης μιας πράσινης ετικέτας σε όσα προϊόντα της πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, σε μια προσπάθεια ανάδειξης μα και σηματοδότησης των πιο βιώσιμων προϊόντων που διαθέτει στο προϊοντικό της πορτφόλιο.

Το βαμβάκι της Ikea, για παράδειγμα, εδώ και μια πενταετία προέρχεται από πιο βιώσιμες πηγές, ενώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους όλο το ξύλο που χρησιμοποιεί στα άπειρα αντίστοιχα προϊόντα θα πρέπει να είναι 100% πιστοποιημένο FSC ή να έχει πρωτύτερα ανακυκλωθεί.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.