23 Απρ 2024
READING

Καθαρά κέρδη εξαμήνου €20,4 εκατομμυρίων για τον ΟΠΑΠ

2 MIN READ

Καθαρά κέρδη εξαμήνου €20,4 εκατομμυρίων για τον ΟΠΑΠ

Καθαρά κέρδη εξαμήνου €20,4 εκατομμυρίων για τον ΟΠΑΠ

Στα €507,9 εκατομμύρια ανήλθαν τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) του ΟΠΑΠ για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, μειωμένα κατά 34,8% σε ετήσια βάση, ενώ τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού κατά το ίδιο χρονικό διάστημα διαμορφώθηκαν στα 20,4 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένα κατά 77,7% εν συγκρίσει με το α’ εξάμηνο του 2019.

Το μικτό κέρδος (από παιχνίδια) μειώθηκε κατά 37,1% και διαμορφώθηκε σε €191,1 εκατομμύρια, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους έφτασαν στα €102,5 εκατομμύρια, μειωμένα κατά 49,1%.

Τα λειτουργικά έξοδα ήταν 124,8 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένα κατά 6,9% σε ετήσια βάση, συμβαδίζοντας με τις δεσμεύσεις της ίδιας της εταιρείας.

Όσο για τα καθαρά κέρδη εξαμήνου διαμορφώθηκαν στα €20,4 εκατομμύρια, μειωμένα κατά 77,7%.

Όπως ανέφερε ο Jan Karas, Acting CEO του ΟΠΑΠ: «Το 2020 είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό έτος έως σήμερα, με την πανδημία του κορωνοϊού να δημιουργεί πρωτοφανείς προκλήσεις, τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για την κοινωνία.

Οι αποφασιστικές και έγκαιρες ενέργειες του ΟΠΑΠ, με στόχο τον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας για όλους τους εταίρους του, αντανακλώνται στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, που ήταν υγιή για μια ακόμη φορά, καθώς και στο εξελισσόμενο κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμά της.

Όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα, το δεύτερο τρίμηνο κινήθηκε βάσει των απαιτητικών προσδοκιών μας, καθώς επιτεύχθηκε η δημιουργία καθαρών ταμειακών ροών ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους.

Στο μέλλον, στο επίκεντρο της προσοχής μας παραμένουν πρωτοβουλίες, όπως η διαρκής βελτίωση των διαδικτυακών προϊόντων μας, οι έγκαιρες δράσεις ελέγχου του κόστους, η άμεση προσαρμογή στις νέες συνθήκες εργασίας και η συνεχής υποστήριξη προς το δίκτυο και τους κοινωνικούς εταίρους μας.

Αναμφίβολα, θα υπάρξουν επιπλέον εμπόδια στο δρόμο για την ανάκαμψη, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι είμαστε κατάλληλα τοποθετημένοι, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις όποιες προκλήσεις».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.