20 Απρ 2024
READING

Ηλεκτροκίνηση στο απόλυτο μέχρι το 2040 σχεδιάζει η Uber

2 MIN READ

Ηλεκτροκίνηση στο απόλυτο μέχρι το 2040 σχεδιάζει η Uber

Ηλεκτροκίνηση στο απόλυτο μέχρι το 2040 σχεδιάζει η Uber

Έναν ιδιαίτερα φιλόδοξο στόχο ώστε ολόκληρος ο στόλος των οχημάτων της να είναι ηλεκτροκίνητο μέχρι το 2040 έθεσε η διοίκηση της Uber .

Μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση, έχει ήδη προϋπολογίσει ένα ποσό της τάξεως των 800 εκατομμυρίων δολαρίων ώστε κατά την προσεχή πενταετία να βοηθήσει μέσω της παροχής κινήτρων τους κάτι παραπάνω από 5 εκατομμύρια συνεργαζόμενους με την πλατφόρμα οδηγούς παγκοσμίως, να επιλέξουν ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο.

Για αυτό το λόγο και συνήψε συμφωνίες συνεργασίας με τις General Motors και την κοινοπραξία Renault, Nissan και Mitsubishi, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται συζητήσεις και με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Παράλληλα, η Uber έχει θέσει ως στόχο της τα συνεργαζόμενα με αυτήν οχήματα στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη να έχουν μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2030.

Η Uber συνεργάζεται επίσης με την BP, την EVgo και άλλους παγκόσμιους παρόχους φόρτισης προκειμένου να διασφαλίσει εκπτώσεις και να επεκτείνει τη θέση των σταθμών φόρτισης για τους οδηγούς της πλατφόρμας της, στοιχείο που θεωρείται βασικό εμπόδιο για την ευρύτερη υιοθέτηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως από χθες, όλοι οι οδηγοί της Uber στις ΗΠΑ και τον Καναδά που διαθέτουν πλήρως ηλεκτροκίνητα οχήματα θα αμείβονται με επιπλέον 1 δολάριο ανά κούρσα και επιπλέον 50 σεντ στις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, στην περίπτωση κατά την οποία οι ίδιοι οι επιβάτες επιλέξουν τον προγραμματισμό μιας «πράσινης» διαδρομής.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.