23 Απρ 2024
READING

«Αντίο Βέλγιο»… αναφώνησε η Benetton

1 MIN READ

«Αντίο Βέλγιο»… αναφώνησε η Benetton

«Αντίο Βέλγιο»… αναφώνησε η Benetton

Την οριστική αποχώρησή της από την Βελγική αγορά πιστοποίησε η Benetton, προχωρώντας στην διακοπή της λειτουργίας των εναπομεινόντων καταστημάτων της συμπεριλαμβανομένων όσων βρίσκονται και λειτουργούν εντός των πολυκαταστημάτων Galeria Inno και την απόλυση πλήθους εργαζομένων της.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη κάθε άλλο παρά έκπληξη αποτελεί, μα περισσότερο αντιμετωπίζεται ως μια προδιαγεγραμμένη κατάληξη, καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα του Ιταλικού οίκου στο Βέλγιο ουδέποτε κινήθηκαν σε ανοδικούς ρυθμούς. Αντιθέτως, χρόνο με τον χρόνο διολίσθαιναν προς τις ζημιές.

Στοιχείο, που οδήγησε την Benetton να μειώνει σταδιακά την παρουσία της στην Κεντροευρωπαϊκή χώρα, με τις κινήσεις της παύσης των λειτουργιών των καταστημάτων της στις Βρυξέλλες, πέρυσι, και στην Αμβέρσα τον περασμένο Μάρτιο, να σηματοδοτεί το επικείμενο τέλος.

Το τελευταίο εξάμηνο τα μόνα φυσικά σημεία πώλησης που διαθέτει ακόμη το Ιταλικό brand στο Βέλγιο, είναι τα καταστήματα στο Galeria Inno και ένα κατάστημα στο Messancy, κοντά στα σύνορα με το Λουξεμβούργο.

Ωστόσο, η σύμβαση με τη Galeria Inno ολοκληρώνεται στις αρχές του επόμενου έτους, με την Benetton να δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν ενδιαφέρεται να την ανανεώσει ή έστω επεκτείνει χρονικά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.