25 Απρ 2024
READING

Η πρώτη συνεργασία της LEGO με την IKEA 

3 MIN READ

Η πρώτη συνεργασία της LEGO με την IKEA 

Η πρώτη συνεργασία της LEGO με την IKEA 

Τα παιδιά λατρεύουν το Lego, ξοδεύουν ώρες χτίζοντας ολόκληρους κόσμους με τα μικροσκοπικά πλαστικά τούβλα.

Όμως, τα παιχνίδια αυτά  μπορεί να καταλήξουν να απλωθούν σε ολόκληρο το σπίτι, με τις αιχμηρές άκρες τους να  “τρυπάνε” τα πόδια μας κάθε φορά που σκοντάφτουμε σε ένα.

Για να παρέχει μια δημιουργική λύση σε αυτό το πρόβλημα, η Lego συνεργάστηκε με την Ikea για να δημιουργήσει ένα σύστημα αποθήκευσης που διπλασιάζεται ως δομή παιχνιδιού.

Η νέα λύση αποθήκευσης, που ονομάζεται Bygglek, είναι πολύ απλή. Τα λευκά κουτιά διατίθενται σε τέσσερα μεγέθη και έχουν σχεδιαστεί για να αποθηκεύουν εκατοντάδες τούβλα.

Το ευφυές μέρος είναι ότι οι κορυφές και το εσωτερικό τους καλύπτονται από τουβλάκια Lego, έτσι ώστε να μπορούν να στοιβάζονται ή να χτιστούν εύκολα.

Το καθιστά επίσης εύκολο να μετακινήσετε ολόκληρη τη δομή. «Το ίδιο το κουτί μπορεί να είναι ένα σπίτι, μια πισίνα, μια αθλητική αρένα», δήλωσε ο Rasmus Buch Løgstrup, ο σχεδιαστής της Lego που ηγήθηκε του έργου.

Ο Løgstrup σε συνέντευξη Τύπου είπε  «όταν  ήμουν παιδί αποθηκεύαμε όλα τα τούβλα σε μια μεγάλη κουβέρτα» .

Οι σχεδιαστές συνεργάστηκαν με παιδικούς ψυχολόγους, οι οποίοι επεσήμαναν ότι τα παιδιά δεν βλέπουν απαραίτητα ένα σωρό τούβλα στο πάτωμα ως χάος, αλλά  τα βλέπουν ως ένα δημιουργικό περιβάλλον και μια σειρά έργων σε εξέλιξη.

Αυτό έρχεται σε σύγκρουση με την επιθυμία των γονιών για τάξη και οργάνωση. Ο Løgstrup είπε ότι ο στόχος τους ήταν να βρουν έναν τρόπο επίλυσης ενός προβλήματος τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά.

«Αν μπορέσουμε  να δημιουργήσουμε  μια συσκευή αποθήκευσης που θα μπορεί να είναι μέρος του παιχνιδιού, θα έχουμε επιτύχει πλήρως», είπε στην ενημέρωση.

Τα δύο μεγάλα κουτιά θα διατίθενται σε μια παραδοσιακή επίπεδη συσκευασία της Ikea, αλλά είναι σχεδιασμένα να είναι τόσο απλά στη συναρμολόγηση που και τα μικρότερα παιδιά θα μπορούν να το κάνουν μόνα τους .

Τα κουτιά αποθήκευσης  θα είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο. Οι τιμές ξεκινούν από 9,99 $ για ένα σύνολο τριών μικρών κουτιών και φτάνουν τα 14,99 $ για το μεγαλύτερο κουτί.

Ως μέρος αυτής της σειράς, η Ikea θα πουλήσει επίσης ένα σετ τούβλων  201 τεμαχίων Lego για 14,99 $.

Για αυτό το σετ, οι σχεδιαστές επιλέγουν σκόπιμα λιγότερο περίπλοκα στοιχεία Lego για να διασφαλίσουν ότι ακόμη και το μικρότερο παιδί θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει.

Δεν περιλαμβάνουν  οδηγίες οικοδόμησης – αφού αυτά τα κομμάτια και τα κουτιά έχουν σχεδιαστεί για να πυροδοτήσουν τη φαντασία ενός παιδιού.

Δεδομένης της συμμετοχής της Ikea, είναι λογικό αυτές οι ιδέες να στηρίζονται στη ζωή στο σπίτι. Έτσι, μπορείτε  να φτιάξετε έναν καναπέ, κρεβάτι ή κουζίνα με τις δύο φιγούρες Lego στο κιτ. Υπάρχει ακόμη και μια μικρή μπανάνα και χοτ-ντογκ, σε περίπτωση που πεινάσετε.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.