27 Απρ 2024
READING

Η Google σχεδιάζει ένα νέο τεχνολογικό hub με χαρακτηριστικά πόλης στο Mountain View

2 MIN READ

Η Google σχεδιάζει ένα νέο τεχνολογικό hub με χαρακτηριστικά πόλης στο Mountain View

Η Google σχεδιάζει ένα νέο τεχνολογικό hub με χαρακτηριστικά πόλης στο Mountain View

Η εταιρεία Alphabet, μητρική της Google, έχει προχωρήσει στην επεξεργασία αρχιτεκτονικών σχεδίων με βάση τα οποία προτείνει τη δημιουργία ενός καινούριου τεχνολογικού hub στην ιστορική “γενέτειρά” της στο Mountain View της California.

Στους σχεδιασμούς της εταιρείας, περιλαμβάνεται η ανακαίνιση 40 στρεμμάτων σε ένα κέντρο μικτής χρήσης που με την σειρά του θα περιλαμβάνει χώρους στέγασης, λιανικής, καθώς επίσης και αντίστοιχους χώρους κοινωνικής συγκέντρωσης, σε ένα tech campus που προσομοιάζει έντονα με μια ολόκληρη πόλη.

Το Middlefield Park Master Plan στηρίζεται στο όραμα για την πλήρη ανάπτυξη ενός campus που θα περιλαμβάνει έως μισό εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα χώρους γραφείου, 10.000 τετραγωνικά μέτρα για retail χρήση, έως 1.850 κατοικίες και 10.000 τετραγωνικά μέτρα δημόσιου χώρου και εκδηλώσεων, αλλά και 12 στρέμματα ανοιχτού χώρου.

Καθώς η πόλη του Mountain View απαιτεί από τους κατασκευαστές να συμπεριλάβουν κατοικημένους χώρους με αντίστοιχα εμπορικά κτίρια μεγάλης κλίμακας, τα σχέδια του Middlefield Park δείχνουν έως και έξι δομές κατοικιών που περιέχουν μεταξύ 1.675 και 1.850 νέες κατοικίες.

Μάλιστα, πρόθεση της εταιρείας είναι να αφιερώσει το 20% του οικιστικού της χώρου σε κατοικίες με προσιτή τιμή.

Μπορεί η Google να διατηρήσει την κυριότητα της πλειοψηφίας του υπό συζήτηση campus, εντούτοις όμως οι περισσότεροι ανοιχτοί χώροι θα είναι προσβάσιμοι από το κοινό.

Θα περιλαμβάνουν δε, πολλά πάρκα, ένα κέντρο αναψυχής που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως γήπεδο ποδοσφαίρου, καθώς επίσης και ένα υδάτινο πάρκο.

Η εταιρεία συνεργάζεται με την Αυστραλιανή εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων LendLease, για το έργο.

Το προαναφερθέν σχέδιο είναι συνέχεια μιας σειράς άλλων επεκτάσεων που προγραμματίζει η Google, συμπεριλαμβανομένης ενός μεγαλύτερου προτεινόμενης μικτής χρήσης campus, 10 μίλια νότια του Mountain View στο κέντρο του San Jose.

Το εν λόγω έργο, τα σχέδια του οποίου τελούν υπό την διαδικασία έγκρισης από την ίδια την πόλη και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του ερχόμενου έτους, εκτείνεται σε 80 στρέμματα και περισσότερα από 2 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει ένα μεγάλο κέντρο διέλευσης, εταιρικό χώρο ξενοδοχείου, πάρκα και ψηλά κτίρια.

Παράλληλα, γνωστοποιείται ένα χρόνο αφότου ο CEO της Google, Sundar Pichai ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για προσπάθειες ανάπτυξης τουλάχιστον 15.000 νέων σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή Bay Area του San Francisco, η οποία συνίσταται κυρίως στη μετατροπή των υφιστάμενων ακινήτων που διαθέτει στην κατοχή της η Google σε γη που θα προορίζεται για κατοικήσιμο χώρο.

Αρκεί να σημειωθεί πως κάτι παραπάνω από 45.000 υπάλληλοι της Google ζουν στο San Francisco Bay Area.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.