20 Απρ 2024
READING

Φουλ των φυτικών προϊόντων στο μενού των Starbucks στην Ασία

2 MIN READ

Φουλ των φυτικών προϊόντων στο μενού των Starbucks στην Ασία

Φουλ των φυτικών προϊόντων στο μενού των Starbucks στην Ασία

Η κορυφαία αλυσίδα καφέ Starbucks Corp. συμφώνησε να προσθέσει άμεσα φυτικά τρόφιμα και ποτά στα μενού των καταστημάτων της σε ολόκληρη την Ασία, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων από τις Beyond Meat Inc., Impossible Foods και Oatly. Σκοπός της; Να απευθυνθεί σε ένα σαφώς πιο διευρυμένο πελατειακό κοινό, στους οποίους εντάσσονται και όσοι εξ’ αυτών έχουν αυξημένο βαθμό ευαισθησίας απέναντι στο περιβάλλον και την εν γένει «πράσινη» λογική.

Κι αυτό, καθώς η παραγωγική διαδικασία τροφίμων και ποτών που στηρίζονται σε φυτικές πρώτες ύλες θεωρείται λιγότερο απαιτητική για το περιβάλλον σε σύγκριση με τα είδη που βασίζονται στη ζωική γεωργία, η οποία συνήθως χρειάζεται πολύ περισσότερη γη και νερό.

Όπως ανέφεραν στελέχη των Starbucks, ήδη εισάγει αντίστοιχα προϊόντα και γεύσεις σε αγορές, όπως λ.χ. το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, τη Νέα Ζηλανδία, την Ταϊβάν και την Ταϊλάνδη που ταιριάζουν στις τοπικές προτιμήσεις και προτιμήσεις.

Η αλυσίδα καφέ δήλωσε ότι τα νέα είδη διατροφής στο μενού της στις Ασιατικές χώρες θα περιλαμβάνουν τα Spiced Impossible Puff και Maize Impossible Sandwich στο Χονγκ Κονγκ και το Beyond Meat Bolognese Penne στην Ταϊβάν. Στη Σιγκαπούρη, θα λανσάρει το Impossible Wrap που περιλαμβάνει ένα λεπτό μπιφτέκι, ομελέτα αβοκάντο, μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και τυρί.

Όσον αφορά τα ποτά, θα περιλαμβάνουν το Oatmilk Cocoa Macchiato από την Oatly στη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες κ.ά.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως τα Starbucks έχουν ξεκινήσει να προσφέρουν plant based γεύματα στον Καναδά τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ δύο μήνες μετά έκανε το ίδιο στην Κίνα. Η πρωτοβουλία διευκολύνεται σημαντικά και από το γεγονός ότι οι Impossible Foods, Oatly και Beyond Meat ξεκινούν δειλά-δειλά να επεκτείνονται στις Ασιατικές χώρες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.