18 Απρ 2024
READING

Ο οίκος Louis Vuitton αποκάλυψε πλαστά προϊόντα χάρη στην υψηλή τεχνολογία

2 MIN READ

Ο οίκος Louis Vuitton αποκάλυψε πλαστά προϊόντα χάρη στην υψηλή τεχνολογία

Ο οίκος Louis Vuitton αποκάλυψε πλαστά προϊόντα χάρη στην υψηλή τεχνολογία

Αναμφίβολα, ο οίκος πολυτελών ειδών Louis Vuitton φαίνεται πως έχει αποκαλύψει την Γη της επαγγελίας στην Κίνα, σε ότι αφορά τις πωλήσεις των luxury προϊόντων του.

Κάτι, φυσικά, που δεν έρχεται δίχως το απαραίτητο κόστος, που στην περίπτωσή του λαμβάνει την μορφή των πλαστών δημιουργιών του.

Τα οποία με το πέρασμα του χρόνου έχουν καταφέρει να μεταβληθούν από κακέκτυπα σε κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά αντίγραφα, πάντοτε όμως fake.

Αποτέλεσμα; Τα στελέχη της να βρίσκονται διαρκώς σε μια διαδικασία αναζήτησης τρόπων και μεθόδων αποτροπής ή έστω αποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου.

Πρόσφατα, η αστυνομία της Σαγκάης συνέλαβε 62 εγκληματικές συμμορίες με την κατηγορία της παραγωγής και πώλησης πλαστών σάκων Vuitton, κατάσχοντας παράλληλα και κάτι παραπάνω από 30 σετ εξοπλισμού παραποίησης, 2.000 πλαστικές σακούλες και τουλάχιστον 100.000 τμήματα διαφόρων πρώτων υλών, η αξία των οποίων υπερέβαινε τα 15 εκατομμύρια δολάρια.

Ρόλο-κλειδί στην υπόθεση φαίνεται πως έπαιξε μια πωλήτρια του καταστήματος της Louis Vuitton στην πόλη Guangzhou, καθώς πουλούσε εν γνώσει της τσάντες του ομώνυμου brand οι οποίες δεν είχαν κυκλοφορήσει ακόμη σε κατασκευαστές πλαστών, προκειμένου οι εγκληματικές συμμορίες να είναι σε θέση να πουλήσουν τις πλαστές τσάντες ταυτόχρονα με την διάθεση των αυθεντικών, ενδεχομένως και ακόμη νωρίτερα.

Ωστόσο, τι δεν είχαν υπολογίσει οι εγκληματικές συμμορίες και η συνεργός-πωλήτρια του καταστήματος; Το γεγονός ότι οι αυθεντικές τσάντες και τα εν γένει είδη του brand φέρουν τσιπ αισθητήρων NFC. Μόλις ένας πελάτης «σαρώσει» το τσιπ με ένα smartphone, αυτομάτως ανακατευθύνεται στον επίσημο ιστότοπο της Louis Vuitton.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.