19 Απρ 2024
READING

Η L’Oréal «εξερευνά» τον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης μέσω Live Video Shopping

3 MIN READ

Η L’Oréal «εξερευνά» τον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης μέσω Live Video Shopping

Η L’Oréal «εξερευνά» τον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης μέσω Live Video Shopping

Η έλευση της πανδημίας του κορωνοϊού έχει εισάγει νέες, πολλές φορές εντελώς άγνωστες πτυχές, δεδομένα και χαρακτηριστικά, τα οποία εν μέρει έχουν ως σημείο αναφοράς τους πελάτες, τις ανάγκες, τα «θέλω» και την συνολικότερη εξυπηρέτησή τους.

Ωστόσο, το υπολειπόμενο ποσοστό οφείλεται στην τεχνολογία, την αλματώδη ανάπτυξή της, καθώς επίσης τα προϊόντα και τις εφαρμογές της.

Αντιλαμβανόμενη πως το προαναφερθέν «μείγμα» αναμένεται να καθορίσει στο εγγύς μέλλον τις συνολικότερες εξελίξεις, μορφοποιώντας το πλαίσιο της αγοράς στο οποίο θα κινείται, η L’Oréal έχει επενδύσει τελευταία στην τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και την επαυξημένη πραγματικότητα (AR).

Μάλιστα, προ μερικών ημερών κατάφερε να επεκτείνει την αξιοποίηση και εν γένει χρήση του εργαλείου ModiFace AR, καθώς επίσης και της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης της στους πελάτες της Amazon στον Καναδά.

Την ίδια στιγμή, κατά τους τελευταίους μήνες, στο peak του διεθνούς lockdown πειραματίστηκε αρκετά με την διαδικασία του live video shopping.

Όσο για τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τα αρχικά στάδια των δοκιμών; Κάτι παραπάνω από θετικά, όπως υποστηρίζουν στελέχη της, καθώς την βοήθησε -μεταξύ άλλων- να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό στο επίπεδο της εμπειρίας που προκύπτει από υπηρεσίες κάθε brand της ξεχωριστά.

Ταυτόχρονα, της επιτρέπει να προσωποποιεί τις διαδράσεις των καταναλωτών, εξαλείφοντας κάθε πιθανό εμπόδιο και δυστοκία αναφορικά με την συνολικότερη εμπειρία του shopping.

Περισσότερος χρόνος διάδρασης με τον πελάτη, διπλάσιος όγκος αγορών
Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της L’Oréal, τα τεχνολογικά οφέλη που προκύπτουν είναι πολλαπλάσια: Σε αρχικό βαθμό, βοηθά την εταιρεία να προσελκύσει την προσοχή των καταναλωτών στην εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά ομορφιάς, θέτοντας έναν «φραγμό» στην συνήθη διαδικασία που ακολουθούν οι καταναλωτές εναλλασσόμενοι μεταξύ διαφορετικών brand.

Την ίδια στιγμή, η παροχή υπηρεσιών εικονικού δοκιμαστηρίου δεν διαφοροποιεί, απλά, τις εμπειρίες που προσφέρουν τα ίδια τα brand, μα επιτρέπουν στους καταναλωτές να ανακαλύπτουν και να πειραματίζονται με προϊόντα online, δίχως καν να απαιτείται να δεσμευτούν για την πραγματοποίηση σχετικής αγοράς.

Εξασφαλίζοντας μια σαφώς πιο υγιεινή μέθοδο δοκιμής αποχρώσεων μακιγιάζ, η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης συμβάλει καταλυτικά στην καθιέρωση ενός αισθήματος σιγουριάς και εμπιστοσύνης πως οι πελάτες θα λάβουν λ.χ. τη σκιά ματιών που αναζητούν.

Αυτός ο συνδυασμός βοήθησε στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και, ως αποτέλεσμα, οι ίδιοι οι πελάτες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αλληλεπιδράσουν με την L’Oréal, με τον μέσο χρόνο που αφιερώνεται σε έναν ιστότοπο με εικονικές υπηρεσίες δοκιμής να καθίσταται τρεις φορές υψηλότερος σε ότι αφορά την πρόθεση για την πραγματοποίηση αγορών.

Επιπροσθέτως, οι καταναλωτές προσθέτουν στο καλάθι των αγορών τους τουλάχιστον διπλάσια προϊόντα εν συγκρίσει με όσους δεν αλληλεπιδρούν με εικονικές υπηρεσίες δοκιμαστηρίου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.