24 Απρ 2024
READING

Και η Sole Society στον μακρύ κατάλογο των «λουκέτων» του 2020

2 MIN READ

Και η Sole Society στον μακρύ κατάλογο των «λουκέτων» του 2020

Και η Sole Society στον μακρύ κατάλογο των «λουκέτων» του 2020

Η πανδημία του κορωνοϊού και οι έντονα μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των πελατών προς την κατεύθυνση των παπουτσιών για ευρύτερη αθλητική χρήση και αναψυχή έναντι των αντίστοιχων για το συμπλήρωμα μιας επίσημης βραδυνής εμφάνισης, αποτέλεσαν καταλυτικούς παράγοντες στην απόφαση που έλαβε η Designer Brands Inc. να τερματίσει την λειτουργία της θυγατρικής της εταιρείας, Sole Society.

Γεγονός, το οποίο και γνωστοποίησε κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους επενδυτές, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Designer Brands Inc., Roger Rawlins.

Όπως ανέφερε ο τελευταίος, η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη προκειμένου το brand να εστιάσει το ενδιαφέρον και τις ανάλογες προσπάθειές του στα brand Vince Camuto, Jessica Simpson και Lucky, τα οποία και πιστεύει πολύ σε ότι αφορά τις μελλοντικές προοπτικές τους.

Την ίδια στιγμή, στελέχη της μητρικής εταιρείας σημείωσαν πως το direct-to-consumer website της Sole Society έχει κλείσει, ωστόσο το brand αναμένεται να συνεχίσει να εξυπηρετεί τη χονδρική αγορά έως τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Στα τέλη του 2014, η Aldo έγινε ο κύριος προμηθευτής παπουτσιών και τσαντών της και έλαβε χρηματοδότηση 8 εκατομμυρίων δολαρίων το επόμενο καλοκαίρι από τις Nordstrom και Insight Partners.

Η επένδυση επέτρεψε στην εταιρεία που εδρεύει στο Λος Άντζελες να ενισχύσει την εκτελεστική της ομάδα και να διευρύνει τη διανομή πέρα από το μοντέλο απευθείας διάθεσης και πώλησης προς τους τελικούς καταναλωτές.

Τον Αύγουστο του 2016, το Camuto Group συγκέντρωσε στα χέρια του το πλειοψηφικό μερίδιο στην Sole Society, ενώ στη συνέχεια, τον Οκτώβριο του 2018, η DSW και η Authentic Brands Group συνήψαν συμφωνία με βάση την οποία η εταιρεία λιανικής και η εταιρεία διαχείρισης εμπορικών σημάτων, αντίστοιχα, συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν το Camuto Group.

Η εξαγορά έδωσε στον οργανισμό ομπρέλα της DSW, Designer Brands, πλήρη έλεγχο της υποδομής προμήθειας, παραγωγής, σχεδιασμού και διανομής του Camuto Group, μαζί με μερίδιο 40% στην πνευματική ιδιοκτησία του χαρτοφυλακίου της μάρκας, το οποίο περιλαμβάνει ετικέτες όπως λ.χ. οι Vince Camuto, Enzo Angiolini κ.ο.κ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.