Οργανώνονται και συνασπίζονται οι retailers απέναντι στην πώληση πλαστών προϊόντων

Στην ίδρυση του “Buy Safe America”, ενός συλλογικού οργάνου που έχει ως πρώτιστο μέλημά του να καταστήσει σαφές στους stakeholders του λιανεμπορίου πως η παραχάραξη και αντιγραφή προϊόντων και αγαθών αποτελεί μέρος του οργανωμένου εγκλήματος εν γένει, απειλώντας ευθέως την ύπαρξή τους, προχώρησαν retailers στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης μελέτης που διενήργησε το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, τα ενδύματα, τα αξεσουάρ, τα υποδήματα, τα κοσμήματα, οι τσάντες, τα πορτοφόλια και τα ηλεκτρονικά είδη βρίσκονταν στην κορυφή όσων παράνομων ειδών κατασχέθηκαν το αμέσως προηγούμενο έτος.

Επιπροσθέτως, τον Μάρτιο, μια έκθεση που διενήργησε η Red Points διαπίστωσε ότι το 68% των καταναλωτών των ΗΠΑ ανησυχούν πως ολοένα και περισσότερα πλαστά, αντεγραμμένα ή κακής ποιότητας προϊόντα που πωλούνται στο διαδίκτυο λόγω της πανδημίας.

Σε αυτό το πλαίσιο έχει ενταθεί η συνεργασία μεταξύ των λιανεμπόρων και των ίδιων των Brand. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των eBay και Prova Group που συνεργάστηκαν προ μερικών ημερών προκειμένου να επικυρώσουν αθλητικά αναμνηστικά, της Amazon που συνεργάστηκε με τον Valentino και την KF Beauty ώστε να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όσοι πωλούν παραποιημένα προϊόντα κ.ά.

Όπως ανέφεραν μέλη του “Buy Safe America”, αδυνατούν να βασιστούν στις τρέχουσες προσπάθειες third party marketplace προκειμένου να σταματήσουν την πώληση κλεμμένων και παραποιημένων αγαθών στις πλατφόρμες τους.

Οι ίδιοι θεωρούν πως η απαίτηση βασικών διασφαλίσεων για την καλύτερη συλλογή και επαλήθευση της ταυτότητας όσων πωλούν αγαθά στο διαδίκτυο αποτελεί έναν από τους απλούστερους τρόπους για να αποτραπεί η διάδοση πλαστών και κλεμμένων αγαθών στο διαδίκτυο.