27 Απρ 2024
READING

Από πλατφόρμα μεταπώλησης sneaker στην Champs Élysées και τα Galeries Lafayette

3 MIN READ

Από πλατφόρμα μεταπώλησης sneaker στην Champs Élysées και τα Galeries Lafayette

Από πλατφόρμα μεταπώλησης sneaker στην Champs Élysées και τα Galeries Lafayette

Η πλατφόρμα μεταπώλησης sneaker Wethenew “προσγειώθηκε” στο περίφημο πολυκατάστημα Galeries Lafayette Champs Élysées στο Παρίσι. Ο φυσικός χώρος υπό την μορφή pop-up store θα δηλώσει «παρών» καθ’ όλη την διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Εκεί, οι απανταχού λάτρεις των sneakers θα είναι σε θέση να βρουν «φρέσκιες» εκδόσεις και σπάνιου στυλ Air Jordan και Yeezy, καθώς επίσης και sold out συνεργασίες, όπως λ.χ. τα Air Jordan x Travis Scott και Nike x Sacai.

Οι επισκέπτες του φυσικού καταστήματος της Wethenew στο Galeries Lafayette Champs Élysées θα έχουν, επίσης, πρόσβαση στον ηλεκτρονικό κατάλογο της πλατφόρμας, αλλά και την ευκαιρία να αγοράσουν συγκεκριμένα στυλ που ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα στο ίδιο το pop-up κατάστημα.

Την ίδια στιγμή, το brand έχει αναπτύξει ένα εξειδικευμένο φίλτρο Instagram, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει περαιτέρω την εμπειρία στο ίδιο το κατάστημα μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας (AR).

Παράλληλα, από τις 10 Σεπτεμβρίου, το pop-up κατάστημα της Wethenew στο Galeries Lafayette Champs-Elysées θα κάνει την «παρθενική» εμφάνιση και των own label δημιουργιών της.

Συγκεκριμένα, θα διατίθενται από t-shirt και πουλόβερ που θα φέρουν το λογότυπο του brand γραμμένο σε μορφή γκράφιτι με ακανόνιστη τυπογραφία, σε μια προσπάθεια εστίασης και τονισμού της ανθρώπινης πτυχής της μάρκας.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2020, θα φιλοξενήσει ένα δωρεάν εργαστήριο εξατομίκευσης αναφορικά με τα προϊόντα της Wethenew.

Το pop-up κατάστημα της Wethenew στο Galeries Lafayette Champs Elysées συμπίπτει χρονικά με την έναρξη της λειτουργίας του νέου, πολυτελούς καταστήματος Presentedby πολυκαταστημάτων που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στο Le Bon Marché, προ διημέρου.

Μόλις τον περασμένο Ιούνιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Galeries Lafayette, Nicolas Houzé, δήλωσε ότι η επιχείρηση βρισκόταν αντιμέτωπη με ένα πιθανό «χτύπημα» συνολικού ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, εξαιτίας της προβληματικής κατάστασης γύρω από το ποδόσφαιρο, ως συνέπεια της πανδημίας και τη συνακόλουθη έλλειψη τουριστικής κίνησης.

Υπό αυτό το πρίσμα, όσα πολυκαταστήματα ή εν γένει λιανεμπορικές επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται τη συνεχιζόμενη δημοτικότητα σπάνιων, συλλεκτικών και αποκλειστικών αθλητικών παπουτσιών, βρίσκονται σε μια θετική τροχιά οικονομικής λογικής και προσπορισμού εσόδων.

Σημειώνεται πως η εταιρεία Wethenew ιδρύθηκε στο Παρίσι το 2017 από τους λάτρεις των sneakers, Michael Holzmann και David Benhaim.

Οι εν λόγω επιχειρηματίες διείδαν ένα κενό στο γεγονός ότι η Γαλλική αγορά δεν διέθετε μια ασφαλή, καλά διαχειριζόμενη πλατφόρμα μεταπώλησης σχετικά με νέα, όσο και αχρησιμοποίητα προϊόντα και δη για τον τομέα των sneakers.

Έκτοτε, με την πάροδο μόλις μιας τριετίας, η επιχείρηση έχει αναπτυχθεί ραγδαία και αυτή την στιγμή διαθέτει περισσότερους από 355.000 ακόλουθους μόνο στο Instagram.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.