19 Απρ 2024
READING

Σε ελεύθερη πτώση 91% η επιβατική κίνηση τον Αύγουστο για την Norwegian Air

2 MIN READ

Σε ελεύθερη πτώση 91% η επιβατική κίνηση τον Αύγουστο για την Norwegian Air

Σε ελεύθερη πτώση 91% η επιβατική κίνηση τον Αύγουστο για την Norwegian Air

Η Norwegian Air, η οποία προσπαθεί να εξασφαλίσει έναν δεύτερο γύρο οικονομικής αναδιάρθρωσης, είδε τον όγκο των επιβατών που διακίνησε τον Αύγουστο να σημειώνει εντυπωσιακή μείωση της τάξεως του 91% εν συγκρίσει με ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του στόλου της παρέμεινε καθηλωμένο ως απόρροια των εν γένει επιπτώσεων που προκλήθηκαν από την πανδημία κορωνοϊού.

Ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους εκτιμά πως θα είναι σε θέση να πετά 25 έως 30 από τα αεροσκάφη του κατά τους επόμενους μήνες, την στιγμή κατά την οποία σήμερα, περισσότερα από 100 παραμένουν ακινητοποιημένα, ελέω της απουσίας κίνησης από την πλευρά των επιβατών, αλλά και επιμέρους απαγορεύσεων πραγματοποίησης πτήσεων προς συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.

Η Norwegian διακίνησε μόλις 313.316 επιβάτες τον Αύγουστο, την στιγμή κατά την οποία το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα το ίδιο μέγεθος ανερχόταν σε 3,5 εκατομμύρια.

Κατά μέσο όρο, μόλις το 62,1% των θέσεων των αεροσκαφών της Νορβηγικής εταιρείας του ήταν γεμάτα, έναντι 90% ένα χρόνο νωρίτερα.

Επιπροσθέτως, καθώς οι υπερατλαντικές πτήσεις τελούν σε αναστολή, αλλά και οι ευρωπαϊκές διαδρομές περιορισμένες προς το παρόν, μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων της Norwegian εξαντλείται στη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Δανία.

Υπογραμμίζεται πως οι πιστωτές και οι εκμισθωτές ανέλαβαν τον έλεγχο της εν λόγω εταιρείας μόλις τον περασμένο Μάιο, μέσω μιας συνολικής πρότασης οικονομικής διάσωσης που της επέτρεψε να αποκτήσει πρόσβαση σε κρατικά δάνεια ύψους 3 δισεκατομμυρίων νορβηγικών κορωνών (336 εκατομμύρια δολάρια), αποτρέποντας την πιθανότητα άμεσης κατάρρευσης.

Η εταιρεία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ελπίζει να καταφέρει να ολοκληρώσει μια διαδικασία δεύτερης αναχρηματοδότησης έως το τέλος του έτους προκειμένου να αποφύγει να… στεγνώσει από κεφάλαια. Σενάριο που είναι πιθανό να συμβεί μέχρι το αργότερο τον προσεχή Απρίλιο. Επιπροσθέτως, η Norwegian βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση της Νορβηγίας για την εξασφάλισης πρόσθετης οικονομικής υποστήριξης.

Η χρηματοδότηση θα μπορούσε να προέλθει από την πώληση αεροσκαφών, τη μετατροπή περισσότερου χρέους σε ίδια κεφάλαια είτε από ενδιαφερόμενους επενδυτές, καθώς επίσης και την ίδια την Νορβηγική κυβέρνηση. Η Συνομοσπονδία Νορβηγικών Επιχειρήσεων (NHO) έχει προγραμματίσει μια συνάντηση με την οικεία κυβέρνηση προκειμένου να συζητήσει τις ανάγκες των αεροπορικών εταιρειών όπως η Norwegian, Μα και οι γειτονικές ανταγωνίστριες, SAS και Wideroe.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.