19 Απρ 2024
READING

Η Virgin Atlantic σχεδιάζει την περικοπή ακόμη 1.150 θέσεων εργασίας

1 MIN READ

Η Virgin Atlantic σχεδιάζει την περικοπή ακόμη 1.150 θέσεων εργασίας

Η Virgin Atlantic σχεδιάζει την περικοπή ακόμη 1.150 θέσεων εργασίας

Η Virgin Atlantic ανακοίνωσε ακόμη 1.150 περικοπές θέσεων εργασίας εξαιτίας των οικονομικών επιπτώσεων που έχει υποστεί από την πανδημία του Covid-19. Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της, η συμφωνία διάσωσης ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων λιρών από μόνη της δεν ήταν αρκετή προκειμένου να διασφαλίσει το μέλλον της.

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία είχε ήδη ανακοινώσει την απόλυση περίπου 3.500 εργαζομένων της, ολοκλήρωσε τη συμφωνία διάσωσης με μεγάλους μετόχους και πιστωτές, λαμβάνοντας τις απαιτούμενες δικαστικές εγκρίσεις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Shai Weiss, τόνισε ότι ενώ η συμφωνία αποτέλεσε ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα προόδου προς την κατεύθυνση της επίτευξης ενός πλαισίου επιβίωσης, εντούτοις όμως απαιτούνται πρόσθετες κινήσεις.

Με τις πρόσφατες περικοπές, η Virgin Atlantic, η οποία ανήκει κατά 51% στην Virgin Group του Richard Branson και 49% στην Delta Air Lines Inc των ΗΠΑ, θα έχει μειώσει σχεδόν το 50% του εργατικού δυναμικού της, που ανερχόταν στα 10.000 άτομα, πριν ενσκήψει η πανδημία.

Η αεροπορική εταιρεία υπογράμμισε ότι ξεκινά μια διαβούλευση σε όλη την εταιρεία σχετικά με τις τελευταίες μειώσεις, οι οποίες εμπίπτουν σε όλες τις λειτουργίες, και θα συζητήσει τις περικοπές με τα συνδικάτα Unite και την British Airline Pilots Association.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.