26 Απρ 2024
READING

Τα H&M διεισδύουν στην αγορά των μεταχειρισμένων ενδυμάτων μέσω της Cos

2 MIN READ

Τα H&M διεισδύουν στην αγορά των μεταχειρισμένων ενδυμάτων μέσω της Cos

Τα H&M διεισδύουν στην αγορά των μεταχειρισμένων ενδυμάτων μέσω της Cos

Μια αυτόνομη επιχείρηση μεταπώλησης ενδυμάτων, μέσω της οποίας θα επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν και να πωλούν μεταχειρισμένα ρούχα του ίδιου του brand, ετοιμάζεται να λανσάρει η Cos, που ανήκει στα H&M.

Η ψηφιακή πλατφόρμα που θα φέρει την επωνυμία Re-sell, αναμένεται να τοποθετηθεί έστω και εν μέρει στην κατηγορία των κυκλικών, όσο και ανανεώσιμων λύσεων.

Σύμφωνα με το Σουηδικό brand, η διαδικτυακή επιλογή curated κοινότητας, η οποία εκτιμάται πως θα εγκαινιάσει την λειτουργία της παγκοσμίως κατά την διάρκεια του τρέχοντος μηνός, θα επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους να διαθέσουν παλιά αγαπημένα και να αγοράσουν νέα κομμάτια από τα υφιστάμενα κομμάτια και δημιουργίες του brand.

Ο πωλητής θα καθορίζει την επιθυμητή τιμή, παρέχοντας ταυτόχρονα αναλυτικές πληροφορίες περί του προϊόντος, ενώ παράλληλα θα αναλάβει και την διαχείριση των ταχυδρομικών τελών.

Από την πλευρά της, η Cos θα προσπορίζεται προμήθεια της τάξεως του 10% προκειμένου να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα της διαδικασίας μεταπώλησης. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Cos αποτελεί μία από τις πρώτες μεγάλες μάρκες που «τρέχουν» μια διαδικασία και έναν εν γένει μηχανισμό μεταπώλησης για τα δικά της προϊόντα.

Αναμφίβολα, η κίνηση των H&M -ουσιαστικά, έστω κι εάν αυτή λαμβάνει χώρα δια μέσω της Cos- προς την αγορά των μεταχειρισμένων προϊόντων, θα στρέψει το ενδιαφέρον αρκετών άλλων brand προς αυτή την κατεύθυνση.

Πόσο, μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία, το ενδιαφέρον των καταναλωτών για προϊόντα μεταπώλησης με σταθερά ανοδικούς ρυθμούς. Συγκεκριμένα, το 2019, η GlobalData προέβλεπε ότι η αξία της εν λόγω αγοράς θα αυξηθεί από 24 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018 σε 51 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2023.

Μάλιστα, σήμερα, μια σειρά από πλατφόρμες, όπως λ.χ. οι Thredup, Poshmark και The RealReal έχουν διευκολύνει τις αγορές μεταχειρισμένων ρούχων, ενδυναμώνοντας το σχετικό ενδιαφέρον από την πλευρά του κοινού.

Βέβαια, το γεγονός ότι ένα αυτούσιο brand ξεκινά μια πλατφόρμα μεταπώλησης των δικών του προϊόντων και δημιουργιών, λαμβάνει ξεχωριστό ενδιαφέρον, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα το «σπάσιμο» του ταμπού που εν πολλοίς ίσχυε μέχρι σήμερα σχετικά με την επιφυλακτικότητα, ου μην και άρνηση από μέρους καθιερωμένων brand να συνεργαστούν στο πλαίσιο της διάθεσης -έστω και μεταχειρισμένων- δημιουργιών τους μέσω των ανάλογων πλατφορμών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.