23 Απρ 2024
READING

Το Carrefour δοκιμάζει την λειτουργία ενός πλήρους αυτοματοποιημένου σημείου παραλαβής παραγγελιών

2 MIN READ

Το Carrefour δοκιμάζει την λειτουργία ενός πλήρους αυτοματοποιημένου σημείου παραλαβής παραγγελιών

Το Carrefour δοκιμάζει την λειτουργία ενός πλήρους αυτοματοποιημένου σημείου παραλαβής παραγγελιών

Ο Γαλλικός λιανεμπορικός κολοσσός Carrefour έχει εγκαινιάσει μια δοκιμαστική διαδικασία στο Παρίσι που αφορά στην ύπαρξη ενός σημείου παραλαβής παραγγελιών για πεζούς. Αυτός, είναι πλήρως αυτοματοποιημένος, ενώ διαθέτει μέχρι και ξεχωριστό τμήμα για κατεψυγμένα τρόφιμα.

Φέροντας την κωδική ονομασία “Drive”, αυτό δεν προϋποθέτει την ύπαρξη προσωπικού προκειμένου να λειτουργήσει, καθώς αποτελείται από 94 κουτιά στα οποία οι πελάτες θα έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση δια μέσω της χρήσης ενός QR κωδικού. Μάλιστα, πρόκειται για μια εντελώς ανέπαφη διαδικασία, καθώς οι ίδιοι οι πελάτες δεν χρειάζεται να αγγίξουν τίποτα εκτός από την συσκευή του κινητού τους τηλεφώνου και φυσικά τα προϊόντα της παραγγελίας τους που θα παραλάβουν.

Την ίδια στιγμή, σε μια ψυκτική μονάδα αποθηκεύεται κάθε κατεψυγμένο προϊόν ή φαγητό που έχει παραγγείλει ο πελάτης. Το “Drive” μπορεί να εξυπηρετήσει δύο ή τρία άτομα ταυτόχρονα.

Το σύστημα, το οποίο αναπτύχθηκε από την πολωνική εταιρεία Retail Robotics, αντικαθιστά ένα προηγούμενο σημείο παραλαβής για πεζούς, ο οποίος και αποτελούσε έναν ολοκληρωμένο όσο και επανδρωμένο σταθμό πλήρους λειτουργίας.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως τα πλήρως αυτοματοποιημένα κουτιά μπορεί για την Carrefour να αποτελούν έναν πρωτόγνωρο τομέα δραστηριοποίησης, εντούτοις όμως απέχουν από το να εκληφθούν ως μια ολοκληρωμένη καινοτομία. Πόσο, μάλλον, από την στιγμή κατά την οποία η ανταγωνίστρια της αλυσίδα Intermarché έχει «τρέξει» ένα παραπλήσιο project προ έτους στο Παρίσι. Ωστόσο, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και τερματίστηκε άδοξα εντός του ίδιου έτους. Παρόλα αυτά, οι αναλυτές πλέον προβλέπουν ότι το σύστημα, που καλείται να λειτουργήσει σε ένα περιβάλλον γεμάτο από ανασφάλεια και με τους καταναλωτές να είναι άκρως ευαισθητοποιημένοι σε κάθε ζήτημα που αφορά την υγεία τους και δη την πτυχή του shopping ελέω της πανδημίας, συγκεντρώνει πολλαπλάσιες πιθανότητες επιτυχίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.